TAS menține excluderea halterofililor bulgari de la JO 2016

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Probleme cu dopajul pentru una dintre marile puteri ale halterelor

TAS menține excluderea halterofililor bulgari de la JO 2016

Sport 31 Ianuarie 2016 / 14:35 285 accesări
Halterofilii bulgari nu mai au șanse de participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Halterofilii bulgari nu mai au șanse de participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS) de la Lausanne a decis menținerea excluderii Federației Bulgare de Haltere (BWF) de la Jocurile Olimpice programate în vara acestui an, la Rio de Janeiro, din cauza numeroaselor cazuri de dopaj. BWF rămâne exclusă de la următoarele Jocuri Olimpice, așa cum a decis Federația Internațională de Haltere (IWF) în noiembrie anul trecut, precizează comunicatul TAS. În același timp, TAS a decis anularea amenzii de 500.000 dolari dictate de IWF, deoarece președintele acesteia, Tamas Ajan, nu avea puterea de a impune o amendă fără acordul Comitetului Executiv al federației internaționale.

În decembrie 2015, federația bulgară a depus un recurs la TAS împotriva deciziei federației internaționale, luată pe 9 noiembrie 2015, cerând anularea ei. Audierea părților la TAS a fost făcută de un singur judecător, prof. Martin Schimke (Germania), pe 25 ianuarie.

11 halterofili bulgari au făcut obiectul unor controale antidoping pozitive la stanozolol, un steroid anabolizant, înaintea Campionatelor Europene care au avut loc în aprilie 2015, la Tbilisi. Sportivii prinși dopați, opt bărbați și trei femei, au fost suspendați pentru patru ani, iar Bulgaria a fost exclusă de la Europenele din capitala Georgiei.

În 2008, Bulgaria, una dintre națiunile dominante în acest sport, a trebuit deja să-și retragă echipa de haltere de la Jocurile Olimpice de la Beijing, tot din cauza numeroaselor cazuri de dopaj. În 2000, după Jocurile Olimpice de la Sydney, delegația bulgară a rămas fără trei medalii de aur, retrase tot din cauza controalelor antidoping pozitive.

Citește și:

Halterofilul Aleksei Lovcev a fost suspendat pentru dopaj

Halterofilii bulgari au fost excluși de la Jocurile Olimpice 2016!

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1591 secunde