Tatăl lui Darijo Srna a decedat în timp ce fiul său juca împotriva Turciei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
EURO 2016 / Tragedie în familia căpitanului naționalei croate

Tatăl lui Darijo Srna a decedat în timp ce fiul său juca împotriva Turciei

Sport 13 Iunie 2016 / 20:28 792 accesări
Darijo Srna ar putea să rateze meciul cu Cehia, de vineri

Darijo Srna ar putea să rateze meciul cu Cehia, de vineri

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a Croaţiei, Darijo Srna, a aflat după încheierea partidei Turcia - Croaţia 0-1, disputată duminică, în Grupa D a turneului final din Franța, că tatăl său a decedat. Uzeir Srna, tatăl fotbalistului de la Şahtior Donețk, a încetat din viaţă chiar în timp ce fiul său se afla pe teren şi juca împotriva Turciei la EURO 2016! Darijo a luat urgent primul avion spre Croaţia şi s-a întors în ţara natală pentru a fi prezent la înmormântarea tatălui său. În aceste condiţii, sunt şanse extrem de mici ca formaţia croată să se poată baza pe căpitanul său în meciul de vineri cu Cehia. Uzeir Srna avea 78 de ani.

„Tatăl meu şi familia înseamnă totul pentru mine. Nu pot uita cât au suferit când încercau să facă rost de bani pentru mine în perioada în care eram la început, la Hajduk Split. Nu pot uita asta. Tatăl meu a avut cu adevărat o viaţă grea şi sunt foarte mândru că poate trăi liniştit acum, fără vreun stres. Ştiu, însă, că va fi imposibil să-l răsplătesc pentru tot ce a făcut pentru mine”, spunea căpitanul naţionalei croate într-un interviu acordat acum câțiva ani.

Născut cu un an înainte de izbucnirea celui de-al doilea război mondial, Uzeir Srna a rămas orfan de mamă, ucisă de milițiile paramilitare sârbe (Cetnicii) pe când era însărcinată, dar a reuşit să supravieţuiască războiului şi să-şi întemeieze o familie.

A jucat şi el fotbal, ca portar, la câteva cluburi obscure, şi a făcut tot ce i-a stat în putere ca Darijo să-şi poată construi o carieră de succes. Când Srna s-a transferat la Şahtior, în 2003, le-a făcut cadou părinţilor săi un automobil Mercedes nou, în semn de mulţumire pentru sacrificiile lor.

Citește și:

Croația s-a impus la limită în fața Turciei

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1681 secunde