Tatăl și fiul conduc naționalele României de tenis de masă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Doi constănțeni sunt cei mai valoroși antrenori de ping-pong din țară!

Tatăl și fiul conduc naționalele României de tenis de masă

Sport 13 Septembrie 2017 / 15:45 1007 accesări
Andrei Filimon a abandonat activitatea competițională și a devenit antrenor

Andrei Filimon a abandonat activitatea competițională și a devenit antrenor

Echipa feminină de tenis de masă a României a debutat cu dreptul la Campionatele Europene pe echipe de la Luxembourg, reușind un succes net, scor 3-0, în meciul de miercuri cu Olanda, primul din Grupa B pentru tricolore. Victoriile au fost aduse de Elizabeta Samara, Daniela Dodean-Monteiro și Bernadette Szocs. Samara a trecut cu 3-0 (11-3, 11-3, 11-8) de Jie Li, cvadruplă campioană europeană cu echipa și medaliată cu aur la Jocurile Europene de la Baku, în proba de simplu! Daniela Dodean-Monteiro a câștigat cu 3-1 (7-11, 12-10, 11-8, 11-6) disputa cu Britt Eerland, iar Bernadette Szocs s-a impus cu 3-2 (11-7, 9-11, 8-11, 11-7, 11-6) în fața lui Kim Vermaas.

Tot miercuri, de la ora 21.00 (ora României), tricolorele vor înfrunta formația Cehiei, pentru ca joi (ora 18.00) să aibă loc meciul cu Luxemburg. Din echipa antrenată de constănțeanul Viorel Filimon mai fac parte Irina Ciobanu și Adina Diaconu.

Echipa masculină a României este formată din Adrian Crișan, Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Cristian Pletea și Rareș Șipoș, iar antrenor este tot un constănțean, Andrei Filimon, fiul selecționerului de la naționala feminină! România a fost repartizată în Grupa D și va juca, în ordine, cu Ucraina (miercuri, ora 18.00), Franța (joi, ora 12.00) și Polonia (ora 21.00). Primele două clasate din fiecare grupă se califică în sferturile de finală.

Pe lângă cei doi selecționeri, Constanța mai este reprezentată la aceste Europene de Elizabeta Samara, jucătoare formată la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța și care în urmă cu câteva luni s-a transferat de la CS Farul Constanța la Steaua București, dar și de marea speranță a ping-pongului masculin românesc, Cristian Pletea, jucător la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța.

Citește și:

Constănțeanul Cristian Pletea își confirmă statutul de cel mai bun junior din Europa12