Taxa pentru trecerea peste podul de la Fetești ar putea fi eliminată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Propunere a deputatului Robert Boroianu

Taxa pentru trecerea peste podul de la Fetești ar putea fi eliminată

Politică 21 Martie 2017 / 17:32 3993 accesări

La stațiile de taxare de la Fetești, șoferii plătesc între 13 și 91 de lei pentru fiecare trecere, prețul fiind stabilit în funcție de capacitatea mașinii (bucurestifm.ro)

La stațiile de taxare de la Fetești, șoferii plătesc între 13 și 91 de lei pentru fiecare trecere, prețul fiind stabilit în funcție de capacitatea mașinii (bucurestifm.ro)

Robert Boroianu: „Taxa percepută pentru trecerea peste podul Fetești - Cernavodă, discriminatorie pentru locuitorii și firmele din Dobrogea”

Robert Boroianu: „Taxa percepută pentru trecerea peste podul Fetești - Cernavodă, discriminatorie pentru locuitorii și firmele din Dobrogea”

Taxa de trecere a podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă (peaj) ar putea fi eliminată. Asta s-ar putea întâmpla dacă autoritățile centrale vor lua în considerare cererea deputatului de Constanța al PNL Robert Boroianu, care solicită eliminarea acestei obligații fiscale. Parlamentarul spune că a adresat, săptămâna trecută, o întrebare ministrului Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc, atrăgându-i atenția că, pentru locuitorii și firmele din Dobrogea, taxa percepută la Fetești este discriminatorie. „În calitate de parlamentar de Constanța, consider că atât constănțenii, cât și ceilalți locuitori din județele Ialomița și Tulcea, care sunt nevoiți să circule aproape zilnic pe autostrada A2 pentru a ieși/intra în localitățile de reședință, dar și firmele înregistrate în cele trei județe menționate sunt practic discriminați față de restul țării, prin cheltuielile pe care le au în plus, prin obligativitatea plății taxei la podul peste Dunăre de la Fetești - Cernavodă, iar acest lucru trebuie corectat de către autoritățile abilitate”, este de părere parlamentarul liberal.

BIR PENTRU TRECEREA DUNĂRII

Robert Boroianu spune că demersul de eliminare a acestei taxe ar trebui luat în considerare, având în vedere faptul că în alte zone ale țării riveranii nu plătesc taxe de pod ori de câte ori intră sau ies din localitățile de reședință, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice. „Păi ce, se plătesc taxe pentru trecerea râurilor Mureș sau Olt?“, a afirmat Boroianu. El a subliniat că în Constituția României se stipulează foarte clar faptul că cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. „Cu alte cuvinte, românii nu pot fi împărțiți în cetățeni care trebuie să plătească taxe doar pentru că locuiesc dincolo de podul peste Dunăre de la Fetești - Cernavodă și cetățeni care nu sunt obligați la astfel de cheltuieli pentru că au norocul să locuiască în alte zone ale țării”, a declarat deputatul.

TAXA DE LA FETEȘTI, PERCEPUTĂ ILEGAL?

Având în vedere toate aceste considerente, deputatul PNL i-a solicitat actualului ministru al Transporturilor să ia măsuri urgente pentru eliminarea taxei discriminatorii la trecerea peste podul Fetești - Cernavodă. „Dacă cei din Guvern nu vor da curs solicitării mele, atunci voi iniția un proiect de lege pe care îl voi depune în Parlament, sperând ca măcar acolo să găsesc înțelegere. Oricum, perceperea acestei taxe este și ilegală, în condițiile în care ea se regăsește în rovinieta pe care o achită șoferii“, a conchis deputatul. Amintim că, la stațiile de taxare de la Fetești, șoferii plătesc între 13 și 91 de lei pentru fiecare trecere, prețul fiind stabilit în funcție de capacitatea mașinii.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2737 secunde

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0