Teatru la înălţime: în pod, la Muzeu!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Teatru la înălţime: în pod, la Muzeu!

Cultură 14 August 2018 / 18:06 783 accesări

Aţi urcat vreodată în podul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa? Suntem aproape convinşi că nu. Cu ocazia celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa, aveţi această posibilitate, căci instituţia se alătură revoluţiei culturale şi găzduieşte, pentru o zi, cinci spectacole!

Astfel se va scrie o nouă pagină de istorie teatrală la Constanţa. Istoria şi teatrul şi-a început drumul împreună, încă de la începuturile omenirii, când primele manifestări teatrale au putut fi identificate în riturile tribale. În Antichitate apar marii teoreticieni ai teatrului, după ale căror învăţături ne ghidăm şi astăzi. Mai mult, în cetatea antică Tomis există un amfiteatru şi au existat o colonie de actori şi o trupă de gladiatori. Aşadar, ce loc poate fi mai potrivit pentru teatrul independent decât o întoarcere la origini şi o redinamizare energetică a prezentului printre mărturiile preţioase ale trecutului?

Sunteţi invitaţi aşadar, dragi cititori, la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, în pod, duminică, 2 septembrie 2018:

11.00 Shakespeare 400 - Asociația Art Everywhere

13.00 Fata din curcubeu – Teatrul de Artă București

15.00 Ghici cine intră pe fereastră! – producție Iulia Cristescu

17.00 Mersul trenurilor – producție Andrei Adam

19.00 Constelații – Teatrul de Artă București

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.12
Pagina a fost generata in 0.1681 secunde