Telegraf

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Telegraf

Externe 18 Noiembrie 2014 / 00:00 341 accesări

ITALIA

Româncă împinsă în fața trenului

Un tânăr polonez a fost arestat în Italia, după ce a împins-o pe o româncă în faţa unui tren, femeia fiind salvată în ultima clipă de un italian, relatează site-ul de ştiri Il Nord.it. Incidentul a avut loc ieri, în gara Desio din Lissone, în apropiere de Monza, în regiunea italiană Lombardia. Un polonez de 23 de ani a împins-o pe o româncă de 41 de ani de pe peronul gării, în momentul apropierii trenului. Cei doi nu se cunoşteau, iar autorităţile italiene încearcă să afle cauza pentru care polonezul a recurs la acest gest. Românca a fost salvată în ultima clipă de un sicilian în vârstă de 24 de ani, care a coborât pe şine şi a tras-o înainte de a fi lovită de tren. Tânărul polonez a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor.

MAREA BRITANIE

Alertă cu bombă la Parlament

O clădire a Parlamentului britanic a fost evacuată ieri, după ce un iPad aparţinând unui angajat nou al unui ministru a declanşat o alertă cu bombă, relatează ”The Guardian”. Străzile din apropierea clădirilor Parlamentului au fost închise ieri dimineaţă, iar parlamentarii au fost nevoiţi să părăsească imobilul, după ce un pachet suspect a fost găsit în Portcullis House, unde se află birouri ale parlamentarilor britanici.

În urma verificărilor, Poliţia metropolitană a declarat că pachetul suspect nu reprezintă niciun pericol. Parlamentarul conservator Nick Boles, ministru de stat pentru Afaceri şi pentru Educaţie, a dezvăluit ulterior că alerta a fost provocată de un iPad aparţinând unui nou angajat al său. ”Un început provocator pentru prima zi la Parlament a noului meu angajat: clădirea Portcullis House a fost evacuată după ce iPad-ul său a declanşat o alertă de securitate”, a scris politicianul, într-un mesaj postat pe Twitter.

SUA

Croazieră cu gastroenterită

În total, 172 de pasageri şi membri ai echpajului unui vapor de croazieră în Pacific s-au îmbolnăvit în urma izbucnirii unei epidemii de gastroenterită, au anunţat, duminică, Centrele americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC). Acest virus intestinal puternic contagios a infectat 158 dintre cei 3.009 pasageri şi 14 dintre cei 1.160 de membri ai echipajului navei „Crown Princess“, aparţinând companiei Princess Cruises. Este a doua oară, anul acesta, când vaporul se confruntă cu o asemenea epidemie de norovirus, ale cărei simptome includ diaree şi vomă. Peste 150 de pasageri au luat virusul într-o croazieră, în aprilie. Vaporul a acostat în apropiere de Los Angeles, iar compania procedează în prezent la curăţarea şi dezinfectarea navei, consultându-se cu CDC asupra procedurilor sanitare. Un reprezentant CDC a urcat la bord pentru a evalua epidemia şi răspunsul companiei. Nava încheia o croazieră de 28 de zile, de la Los Angeles în Hawaii şi Tahiti. Princess Cruises a declarat că vaporul urmează să fie supus unei vaste curăţări în profunzime, înainte să efectueze o nouă croazieră. „Crown Princess“ urmează să plece către Mexic pe 29 noiembrie.

RUSIA

Diplomați expulzați

Ministerul rus de Externe a confirmat, ieri, expulzarea unui diplomat german de la Moscova, ca răspuns la acţiuni ostile ale Berlinului. O sursă din Ministerul german de Externe a anunţat sâmbătă că o colaboratoare a ambasadei Germaniei la Moscova a fost expulzată la solicitarea autorităţilor ruse. Publicaţia ”Der Spiegel” a anunţat că decizia Rusiei intervine după ce autorităţile de la Berlin au expulzat un diplomat rus de la Consulatul General din Bonn. Rusia şi Occidentul se confruntă cu cea mai gravă criză de la încheierea Războiului Rece, pe fondul conflictului din Ucraina. Tot ieri, autorităţile ruse au anunţat și expulzarea pentru spionaj a unor diplomaţi polonezi, ca represalii faţă de expulzarea unor diplomaţi ruşi de către Varşovia. Presa rusă a anunţat, la jumătatea lui octombrie, iar apoi la jumătatea lui noiembrie, expulzarea unor diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj. Iar duminică a anunţat arestarea şi expulzarea fostului deputat leton Aleksei Holostov, în baza unor acuzaţii de spionaj.

OLANDA

Gripă aviară

Autorităţile olandeze au efectuat, ieri, controale în 16 ferme de păsări din centrul ţării, după ce o tulpină înalt patogenă a virsului gripei aviare a fost descoperită într-o crescătorie din regiune. Măsurile intervin după ce transportul de păsări a fost interzis duminică, la nivel naţional, în urma descoperirii unei tulpine a virusului H5N8 într-o fermă din localitatea Hekendorp, în apropiere de Utrecht. Această tulpină, fatală pentru păsări, poate îmbolnăvi şi oamenii. Tulpina virusului H5N8 a fost până în acest moment localizată doar în Asia, însă la începutul lunii a fost detectată pentru prima oară în Europa, în Germania. Sute de mii de păsări au fost sacrificate în ultimele două luni, în Coreea de Sud. Varianta virusului este diferită de tulpina H5N6, pentru care Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a emis un avertisment în luna septembrie. Potrivit autorităţilor olandeze, virusul se poate transmite la oameni doar în urma unor contacte intense şi directe cu animalele infectate. O altă variantă a virusului, H5N1, a provocat peste 400 de morţi, majoritatea în sud-estul Asiei, începând de la apariţie, în 2003. Varianta H7N9 a provocat peste 170 de morţi de la apariţia sa, în 2013. Potrivit presei olandeze, varianta H7N7 a virusului gripei aviare a afectat Olanda în 2003. Aproximativ 30 de milioane de păsări au fost sacrificate de autorităţile din serviciile de sănătate.

NOUA ZEELANDĂ

Seism puternic

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 a avut loc ieri dimineaţă, în largul coastelor de est ale Noii Zeelande, însă seismologii au exclus orice risc de tsunami. Seismul, care s-a produs la ora locală 10.33, a fost localizat în mare, la o distanţă de aproximativ 200 de kilometri de oraşul Gisborne, situat pe insula Insula de Nord, şi la o adâncime de 35 de kilometri, a precizat Institutul american de Geofizică (USGS). GeoNet, serviciul de supraveghere seismică neo-zeelandez, a calificat acest cutremur drept grav şi a afirmat că seismul a fost resimţit în partea de jos a Insulei de Nord şi în partea de sus a Insulei de Sud, cele două insule principale ale Noii Zeelande. Noua Zeelandă se află pe Centrura de Foc a Pacificului, unde mai multe plăci intră frecvent în coliziune, provocând o activitate seismică importantă. Un cutremur cu magnitudinea de 6,3, care a avut loc în februarie 2013, în regiunea Canterbury (Insula de Sud), în zona Christchurch, s-a soldat cu 185 de morţi.

Taguri articol


12