Telegrafic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Telegrafic
Politică 16 Octombrie 2009 / 00:00 341 accesări 0 comentarii

PRM Constanţa se mută în sediu nou

Filiala Judeţeană Constanţa a PRM anunţă membrii şi simpatizanţii formaţiunii politice că noul sediu al PRM Constanţa este situat pe strada Miron Costin nr. 23, în spatele Magazinului Tomis. Din spusele preşedintelui formaţiunii constănţene, Mircea Stoian, permanenţa la sediu va fi asigurată de preşedintele Organizaţiei pentru Femei a PRM, filiala Constanţa, Georgeta Popescu.

Crin Antonescu îşi depune azi candidatura la Preşedinţie

Liderul PNL, Crin Antonescu, îşi va depune, în această dimineaţă, la BEC, candidatura pentru alegerile prezidenţiale, el urmînd să fie însoţit de personalităţi din partid şi Comitetul de sprijin iniţiat de Emil Constantinescu. Potrivit unor surse liberale, pentru depunerea candidaturii lui Antonescu s-au strîns peste un milion şi jumătate de semnături. Conform aceloraşi surse, liderul liberalilor va porni spre sediul BEC, la 9.30, de la sediul PNL Bucureşti, într-un marş, însoţit de mai multe personalităţi.

Geoană spune că vom avea, în premieră, un buget de stat multianual

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a susţinut, ieri, cu titulul de “informaţie de culise”, că România are acordul partenerilor financiari internaţionali ca să-şi elaboreze bugetul de stat în luna ianuarie 2010 şi că, “în premieră”, va fi vorba de un buget multianual: “O informaţie de culise: avem, în acest moment, flexibilitate din partea partenerilor financiari internaţionali ca bugetul să fie făcut în luna ianuarie. Nu este realist să îl facă un guven care este atît de precar”. Miercuri, ministrul de resort, Gheorghe Pogea spunea că “Finanţele lucrează în continuare la proiectul de buget pentru 2010, centralizînd solicitările de alocaţii bugetare de la fiecare instituţie, dar legea va fi aprobată şi transmisă Parlamentului de către viitorul Guvern”.

PNL propune oficializarea majorităţii în plen

PNL a propus convocarea unei şedinţe comune de plen şi adoptarea unui act politic prin care să oficializeze crearea noii majorităţi parlamentare, care îl susţine pe Klaus Johannis, în situaţia în care Băsescu nu îl desemnează premier, dar soluţia nu a fost încă agreată de PSD, UDMR, PC şi minorităţi. Surse din PNL au declarat, ieri, că soluţia propusă de liberali are la bază art. 1, alin. 22 din Regulamentul şedinţelor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, care prevede că “Senatul şi Camera Deputaţilor se întrunesc în şedinţe comune pentru adoptarea unor declaraţii, mesaje sau a altor acte cu caracter exclusiv politic”. Potrivit unor surse din PSD, această soluţie a fost discutată şi miercuri, la întîlnirea dintre Klaus Iohannis şi reprezentanţii formaţiunilor şi grupurilor parlamentare care îl sprijină.

Nati Meir se retrage din cursa prezidenţială

Candidatul independent Nati Meir anunţă că se retrage din cursa prezidenţială în semn de protest faţă de ce se întîmplă în politica românească şi că va candida pentru Camera Deputaţilor, în locul lui Bogdan Olteanu, în circumscripţia din sectorul 1 din capitală. El susţine că s-a convins că toate partide se preocupă numai de “ciolan”. Nati Meir a dat asigurări că nu se retrage din politică. El anunţă că va candida pentru Camera Deputaţilor, în locul liberalului Olteanu.

Preşedintele slovac va vizita România

Preşedintele Slovaciei, Ivan Gasparovici, efectuează o vizită oficială de trei zile, în perioada 15-17 octombrie, în România. Preşedintele Slovaciei, Ivan Gasparovici, va vizita, sîmbătă, comuna bihoreană Şinteu, precum şi comuna Făgetu-Plopiş din judeţul Sălaj, la invitaţia Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România. Liderul Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România, deputatul Adrian Miroslav Merka, a anunţat, luni, că preşedintele Slovaciei la Şinteu, unde va participa la Festivalul Cartofului şi va asista la semnarea unor protocoale de colaborare între primarul comunei şi omologii din două localităţi slovace, iar în comuna Făgetu-Plopiş va asista la deschiderea oficială a şcolii din localitate, unde învaţă mulţi copii de etnie slovacă. Liderul comunităţii slovacilor şi cehilor din România, care în judeţul Bihor numără 8.500 de membri, a spus că din cauza schimbării de program anunţată de Preşedinţie va fi afectat şi programul preşedintelui slovac. Comuna Şinteu este condusă de un primar PD-L, la fel ca şi oraşele Marghita şi Ştei, recent vizitate de preşedintele Traian Băsescu cu ocazia zilelor acestor localităţi, iar Festivalul Cartofului se va desfăşura în acest an pentru a opta oară consecutiv.Pagina a fost generata in 0.1071 secunde