Telegrafic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Telegrafic

Politică 30 Septembrie 2009 / 00:00 421 accesări

SRI şi SIE vor da detalii despre avizul pentru importul de muniţie al Oxo

Deputaţii din Comisia de apărare au decis, ieri, să ceară SRI şi SIE detalii despre modul în care au fost respectate procedurile în cazul emiterii avizului de import pentru firma Oxo de către Comitetul Interministerial, în baza căruia i-a fost emisă acestei firme licenţa de către ANCEX. Surse parlamentare au declarat, de asemenea, că reprezentanţii Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA) prezenţi la audieri au spus că Direcţia a verificat timp de aproape trei săptămîni firma Oxo Network, în perioada 15 ianuarie-3 februarie, la finalul acestei perioade emiţînd aprobarea necesară pe baza căreia OCIEPS (Oficiul pentru Controlul Importurilor şi Exporturilor de Produse Speciale din cadrul MapN) a dat avizul ce a permis firmei Oxo importul muniţiei din Taiwan care a fost delaborată la Băbeni. Sursele citate spun că reprezentanţii DGIA nu au descoperit în timpul controlului niciun element care să împiedice emiterea avizului. Numele Uzinei Mecanice Băbeni şi al firmei Oxo au apărut în contextul acuzaţiilor lansate la adresa şefului statului şi a fratelui acestuia de către jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, potrivit căruia Mircea Băsescu ar fi fost implicat într-o afacere de trafic de explozibil .

Nicolae Gheorghe, exclus din PRM Constanţa

În şedinţa Biroului Executiv Judeţean Constanţa a PRM organizată, ieri după-amiază s-a hotărît excluderea fostului preşedinte al organizaţiei judeţene, Nicolae Gheorghe. Într-un comunicat de presă semnat de prim-vicepreşedintele filialei, Mitică Şolea şi vicepreşedinte organizatoric al organizaţiei, Ion Moraru, se precizează că motivul excluderii este „pentru încălcarea, cu bună-ştiinţă şi repetat, a prevederilor statutului PRM”, măsura fiind luată cu majoritatea voturilor membrilor Biroului Executiv Judeţean Constanţa al PRM. Drept urmare, Nicolae Gheorghe nu mai poate vorbi în numele PRM, nemaiavînd calitatea de membru al formaţiunii noastre politice”, se arată în finalul comunicatului de presă.

Pentru legalizarea prostituţiei trebuie denunţate cîteva convenţii

Reprezentanţii MAI şi MJ au declarat, ieri, la Comisia parlamentară pentru egalitate de şanse, că legile în vigoare nu incriminează consumul de droguri, iar pentru legalizarea prostituţiei trebuie denunţate o serie de convenţii internaţionale la care România este parte. Aceştia au fost audiaţi de deputaţii Comisiei pentru egalitate de şanse pentru a-şi spune punctul de vedere în legătură cu raportul comisiei prezidenţiale care recomanda dezincriminarea consumului de droguri uşoare şi legalizarea prostituţiei, raport însuşit de şeful statului. Chestorul Bujor Florescu, adjunct al Inspectoratului General, a afirmat că dezincrimarea consumului de droguri ar determina consolidarea fenomenului. Şeful Agenţiei Antidrog a afirmat, la rîndul său, că e recunoscut că nu există droguri uşoare sau puternice. El a mai spus că, în prezent, nu este vorba despre o creştere alarmantă a consumului de droguri, ci de o stagnare. Reprezentanţii MAI şi MJ au arătat că membrii comisiei prezidenţiale nu i-au consultat atunci cînd au elaborat acest raport. “În consecinţă, comisia pentru egalitate de şanse a decis să trimită comisiei prezidenţiale şi şefului statului concluziile acestei dezbateri şi să-i atragă atenţia că nu în lege nu este incriminat consumul de droguri, că nu există droguri uşoare, iar prostituţia nu poate fi legalizată decît după denunţarea unor convenţii internaţionale”, a precizat preşedintele comisiei Pocora.

Olguţa Vasilescu îi acuză pe liberali că îşi însuşesc iniţiativele lui Funar

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu, fost membru PRM, îi acuză pe parlamentarii liberali că au copiat proiectele de lege iniţiate, în mandatul anterior, de către fostul senator PRM Gheorghe Funar şi le-au prezentat ca iniţiative ale PNL, în actuala sesiune parlamentară. Ea a declarat, ieri, că o propunere legislativă a lui Funar a ajuns la Comisia pentru egalitate de şanse a Senatului sub forma unei iniţiative legislative liberale. Senatorul a precizat că proiectul de lege modifică ordonanţa privind acordarea calităţii de luptător în rezistenţa anticomunistă persoanelor condamnate pentru infracţiuni săvîrşite din motive politice.

Haşotti nu vrea negocieri PNL - PSD pentru moţiune

Liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, a declarat, ieri, că nu a existat şi nici nu trebuie să existe vreo negociere între PNL şi PSD privind iniţiarea unei moţiuni de cenzură comune împotriva Guvernului condus de Emil Boc. PNL a anunţat, luni, în contextul în care au circulat informaţii referitoare la întîlniri PSD-PNL în vederea unei colaborări, că nu a fost mandatată nicio persoană să negocieze cu social-democraţioi în numele partidului, iar poziţia oficială a liberalilor este că actualul Guvern trebuie să plece. Liderul PNL Bogdan Olteanu a declarat că va propune partidului iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, dată fiind “incapacitatea de a organiza alegeri” şi în acelaşi timp, de a administra corespunzător “situaţia de criză economică”.

Deputatul PSD Ion Dumitru, achitat definitiv

Deputatul PSD Ion Dumitru, acuzat de corupţie, a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în dosarul privind achiziţiile de armament, echipament de lucru şi accesorii de vînătoare. Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-a achitat, în 19 februarie, pe deputatul PSD, fost director general-manager al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, în dosarul în care a fost judecat pentru abuz în serviciu, alături de alte şapte persoane. Hotărîrea a fost atacată cu recurs la Completul de nouă judecători al instanţei supreme. La termenul de luni al procesului, DNA a reluat argumente din rechizitoriul prin care, în 2006, Dumitru alături de alte persoane a fost trimis în judecată la instanţa supremă.



12