Telescopul Kepler a descoperit 100 de planete noi. Patru pot întreţine viaţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Telescopul Kepler a descoperit 100 de planete noi. Patru pot întreţine viaţa

Ştiință 20 Iulie 2016 / 08:11 751 accesări

Astronomii de la agenţia spaţială NASA au anuţat că telescopul Kepler a descoperit 104 exoplanete, ce orbitează steaua pitică M K2-72, de la 181 de ani lumină. Cercetătorii nu exclud posibilitatea ca viaţa să poată fi întreţinută pe 4 planete dintre cele descoperite.

O echipă internaţională de astronomi de la NASA au descoperit o "comoară" în cosmos care probabil atestă existenţa unor noi lumi: până acum oamenii de ştiinţă au confirmat descoperirea a 104 de noi exoplanete, dintre cele 197 de corpuri cosmice ce s-ar putea califica drept planete.

Planetele, care au fiecare diametrul între 20% şi 50 % mai mare decât Terra, orbitează steaua pitică K2-72, care se află la 181 de ani lumină.

Astronomii, coordonaţi de Universitatea din Arizona, au afirmat că posibilitatea ca viaţa să fie întreţinută pe unele dintre planetele descoperite nu poate fi exclusă. Patru dintre planetele proaspăt detectate sunt stâncoase şi pot întreţine viaţă extraterestră. Se pare că aceste planete sunt de 20 % până la 30 % mai mari decât Pământul şi orbitează o stea mai mică decât Soarele.

Descoperirea fără precedent a fost posibilă datorită unor îmbinări a datelor de la telescopul Kepler cu analizele înregistrate pe telescoapele ce se află pe Terra, inclusiv telescopul North Gemini şi WM Keck Observatory din Hawai.12
Pagina a fost generata in 0.2186 secunde