Televizorul, regele junglei de Black Friday

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ziua cea mare în comerț

Televizorul, regele junglei de Black Friday

Economie 17 Noiembrie 2016 / 17:26 2045 accesări

eMag și Altex conduc, de departe, topul magazinelor din care românii vor face cumpărături de Black Friday

eMag și Altex conduc, de departe, topul magazinelor din care românii vor face cumpărături de Black Friday

Televizorul, deștept sau nu, cu diagonală mare spre foarte mare și, de preferat, cu câteva sute, dacă nu chiar mii de lei tăiați din prețul obișnuit, conduce detașat în topul achizițiilor planificate de Black Friday. Mai exact, 41% dintre cei care vor să cumpere ceva în Vinerea Neagră au pus ochii pe un televizor. Urmează electrocasnicele mici (32%), frigiderele (25%), telefoanele mobile și mașinile de spălat (22% fiecare). De notat că, în acest an, durata medie de livrare a comenzilor este de circa zece zile. În joc a intrat și Poșta Română, care va aduce, în oficiile PostCollect, circa 150.000 de colete comandate de la eMag; ele vor putea fi ridicate și sâmbătă, și duminică.

CE ȘI CUM

Televizorul e în capul listei de achiziții a românului fan Black Friday, 41% dintre conaționali fiind interesați să-și tragă plasmă nouă, relevă o cercetare a Kantar Milward Brown. Urmează electrocasnicele mici (32%) și frigiderele (25%). Top 5 e completat de telefoanele mobile și mașinile de spălat (22% fiecare). „În 2016, aproape 60% dintre români doresc să cumpere ceva în Vinerea Neagră, răspunzând cu „Probabil voi cumpăra“ sau „Sigur voi cumpăra“. Față de medie, intenția este mai ridicată în rândul tinerilor (18 - 34 ani), bărbaților și persoanelor care au mai făcut cumpărături online. Totodată, numărul românilor care au auzit de reducerile din campania Black Friday a ajuns la 78% (în rândul segmentului de vârstă 18 - 65 ani), în urcare de la 71% în 2015. Este, fără doar și poate, evenimentul anului în retailul românesc“, spun autorii studiului. Care-s magazinele preferate? Clasamentul e condus de eMag (29,1%), Altex (25,8% și Flanco (10,6%). Urmează Carrefour (5,1%), Media Galaxy (3,1%), Kaufland (3%), Auchan (2,3%), Dedeman (2,2%), Domo (1,6%) și Lidl (1,1%).

SĂ VEZI ȘI SĂ NU CREZI!

De notat că marii retaileri recomandă celor interesați să își facă deja conturi în magazinele online, pentru ca toate comenzile să fie procesate mai repede. Timpul mediu de așteptare a coletelor pare să fie de zece zile. De notat că, în acest an, Poșta Română va „livra“ circa 150.000 de colete comandate de la eMag, în sensul că pachetele vor putea fi ridicate din cele peste 200 de oficii PostCollect din București și din țară. „Dintre ele, 70 au program și sâmbăta, astfel că primele colecte vor ajunge chiar sâmbătă, 19 noiembrie. Mai mult, toate cele 33 de oficii din București vor fi deschise și duminică“, se arată într-un comunicat al Poștei Române. Nu în ultimul rând, toate expedițiile eMag vor fi monitorizate în sistem Track & Trace - „Poșta va transmite un SMS pentru fiecare colet care intră în oficiul PostCollect ales, care va conține numărul AWB al trimiterii, numărul și programul oficiului poștal, precum și suma de plată ramburs (dacă este cazul)“.12
Pagina a fost generata in 0.4215 secunde