Temperaturi de până la 38 de grade în weekend

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Temperaturi de până la 38 de grade în weekend
Vremea 10 August 2019 / 09:09 997 accesări 0 comentarii

În weekend, vremea se menţine călduroasă, în unele zone temperaturile urmând să atingă şi chiar să depăşească pragul canicular, potrivit ANM. Cele mai ridicate valori termice se vor înregistra duminică, atunci când izolat, se ating 38 grade Celsius în vestul şi sudul Olteniei.

Vremea în acest weekend se menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, precizează pentru MEDIAFAX meterogolul de serviciu al ANM. Sâmbătă, indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge sau depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, iar pe suprafeţe mici, va fi caniculă.

„Cer mai mult senin sâmbătă, exceptând orele amiezii şi ale serii, când cu o probabilitate mai mare la deal şi la munte, precum şi în nord, înnorări temporare, însă doar izolat, posibile ploi de scurtă durată, slab şi moderat vântul, maximele se vor încadra între 27 şi 36 de grade Celsius, izolat posibil, 37 de grade în extremitatea sudică şi vestică a Olteniei şi minimele între 12 grade în estul Transilvaniei şi 22-23 de grade în nordul litoralului şi izolat în Dealurile de Vest”, spune reprezentantul ANM.

În ceea ce priveşte ziua de duminică, meteorologul de serviciu a precizat că vremea se va menţine călduroasă şi chiar caniculară în anumite zone ale ţării. „În orele amiezii în zonele de câmpie şi de podiş, vremea va fi caniculară, disconfortul temic accentuat, indicele temperatură-umezeală va atinge şi uşor depăşi pragul critic de 80 de unităţi, maxime între 27 de grade pe litoral şi 37 de grade, cu totul izolat posibil chiar 38 de grade în vestul şi sudul Olteniei. Minime între 11 şi 24 de grade Celsius cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest”, informează meteorologul de serviciu.

Cerul va fi mai mult senin duminică, exceptând nordul ţării şi zona montană. „Aici după-amiaza şi seara înnorări trecătoare, izolat ploi de scurtă durată şi descărcări electrice, slab şi moderat vântul cu unele intensificări în timpul ploilor”, precizează reprezentantul ANM.

În Capitală, în acest weekend vor înregistra valori caniculare. „Vreme frumoasă şi călduroasă, chiar caniculară în orele amiezii în acest weekend, când şi disconfortul termic va fi în creştere, indicele temperatură-umezeală urmând a atinge şi foarte probabil, uşor depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, spune meteorologul de serviciu.

Sâmbătă, în Bucureşti, vor fi în jur de 34 de grade Celsius, în timp ce duminică acestea vor înregistra valori în creştere, cu temperaturi în jur de 35-36 de grade, fără precipitaţii.

Pe litoral vremea se va menţine, de asemenea, frumoasă, fiind multe intervale însorite fără ploi. „Vânt slab şi moderat, cam 27 de grade, 28 în aer, în jur de 23- 24 grade apa mării”, precizează reprezentantul ANM.

Şi la munte va fi vreme frumoasă în acest weekend, mici excepţii fiind posibile doar în anumite zone. „Pe parcursul după-amiezelor şi serilor vor fi înnorări temporare şi doar cu totul izolat, cel mai probabil în partea de nord a Carpaţilor Orientali să-şi facă apariţia şi ploile de scurtă durată”, a conchis meteorologul de serviciu.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1448 secunde