Tenismenele tricolore ar putea rămâne în Grupa Mondială a FED Cup

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp

Tenismenele tricolore ar putea rămâne în Grupa Mondială a FED Cup

Sport 18 Aprilie 2016 / 16:59 639 accesări
Alina Tecșor a dezvăluit că ITF vrea să mărească numărul echipelor din grupa de elită a FED Cup

Alina Tecșor a dezvăluit că ITF vrea să mărească numărul echipelor din grupa de elită a FED Cup

În ciuda eșecului înregistrat în fața Germaniei, scor 1-4, în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a FED Cup, echipa României are șansa de a se menține în elita tenisului mondial feminin și în 2017. Astfel, căpitanul nejucător Alina Tecşor a dezvăluit că oficialii ITF (n.r. - Federaţia Internaţională de Tenis) au gândit un plan prin care să modifice radical formatul competiţiei, conform căruia Grupa Mondială ar urma să se mărească la 16 echipe, fiind acceptat un număr dublu de echipe naţionale faţă de cel propus de sistemul după care se joacă în prezent. Astfel, formațiile învinse duminică la baraj ar urma să joace în primul tur al Grupei Mondiale în luna februarie 2017, şi nu în primul tur al Grupei Mondiale 2, acolo unde tenismenele tricolore au retrogradat.

„Ar fi un sistem de joc mult mai eficient. Ştiu că foarte multe ţări şi-au trimis delegaţi la ITF cu rugămintea să se facă o singură grupă de 16 echipe. Ar fi mult mai bine aşa, pentru că este mult mai relevant sistemul, din punctul meu de vedere. Este foarte greu ca toate fetele bune dintr-o ţară să fie apte în acelaşi an, din cauza accidentărilor. Totodată, ar fi mult mai eficient sistemul de joc. Probabil că s-ar putea schimba formatul chiar din 2017, dar mă voi interesa mai mult în perioada următoare”, a spus Tecşor. Respectiva modificare a sistemului competiţional ar fi plauzibilă, având în vedere că Davis Cup, competiţia interţări din tenisul masculin, are o Grupă Mondială cu 16 echipe.

FINALĂ ÎNTRE CEHIA ȘI FRANȚA

Finala actualei ediții a FED Cup se va disputa între Cehia și Franța, ambele impunându-se în semifinale după meciuri echilibrate. Astfel, franțuzoaicele au ajuns în penultimul act al competiției, pentru prima oară din 2005, după ce au trecut pe teren propriu de Olanda, cu 3-2. În schimb, Cehia, deținătoarea trofeului, care a eliminat România în primul tur, a trecut, în deplasare, de Elveția, cu 3-2, dar gazdele nu s-au putut baza pe serviciile celei mai bune jucătoare, Belinda Bencic, accidentată. Finala va avea loc în Franța, în luna noiembrie.

Citește și:

Tenismenele tricolore au ieșit din Grupa Mondială a FED Cup

Misiune dificilă pentru tenismenele tricolore

Încredere și optimism în tabăra tenismenelor tricolore

Tenismenele tricolore se antrenează la Cluj

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.3717 secunde