Tenorul Vasile Moldoveanu, așteptat la Primăria și Prefectura Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tenorul Vasile Moldoveanu, așteptat la Primăria și Prefectura Constanța

Cultură 27 Octombrie 2015 / 14:50 5412 accesări

După 60 de ani de absență din urbea de la malul Mării Negre, unul dintre cei mai aclamați artiști români ai scenei lirice internaționale, tenorul Vasile Moldoveanu, revine în orașul natal. Marea întâlnire este programată joi seară, de la ora 18.30, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, fiind inclusă în cadrul celei de-a 41-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului.

Până atunci, maestrul, care a împlinit 80 de ani pe 6 octombrie, are o agendă încărcată. El se va întâlni cu prefectul judeţului Constanţa, Constantin Ion, și cu reprezentanți ai Primăriei Constanța, miercuri, de la ora 10.00, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ Constanţa. Elevii Școlii nr. 11, precum şi cei de la Liceul Teoretic „Ovidius” şi Colegiul Național de Arte „Regina Maria” vor încânta publicul cu un potpuriu din celebre piese muzicale. La eveniment vor participa artişti și reprezentanţi ai instituţiilor de cultură din judeţul Constanţa.

Artistul Vasile Moldoveanu s-a născut la Constanța, pe 6 octombrie 1935, a copilărit și s-a format în urbea tomitană. A urmat cursurile Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, a studiat canto laConservatorul „Ciprian Porumbescu” din București şi a concertat pe cele mai prestigioase scene ale lumii: Operele din Viena, Stuttgart, Munchen, Paris, Covent Garden din Londra, Metropolitan Opera, fiind artistul român cu cele mai multe prezențe pe scena faimoasei instituții new-yorkeze.

Citește și:

Începe regalul muzicii și al dansului, la Teatrul „Oleg Danovski”

Tenorul Vasile Moldoveanu, din nou acasă

Ediția 41 a miracolului cultural, debut într-„O noapte la Veneția”

De 41 de ani, Constanța este pe harta internațională a operei şi baletului12