Tentativă de mituire a inspectorilor OPC

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tentativă de mituire a inspectorilor OPC

Social 16 August 2017 / 19:00 1557 accesări

Comisarii Protecției Consumatorilor Constanța au anunțat o tentativă de mituire în timpul unui control efectuat la un operator economic care comercializa fructe și legume. Respectivul comerciant nu avea cântar cu inspecție metrologica "la zi", nu avea informații cu privire la proveniența și calitatea produselor. La solicitarea comisarilor, casa de marcat a fost scoasă dintr-o pungă bine legată. Unul dintre operatori a tot făcut reclamații comisarilor CJPC să-i verifice pe toți vânzătorii de legume și fructe, nu doar pe ei. După tentativa de mituire, comisarul șef adjunct al CJPC Constanța, Horia Constantinescu, l-a anunțat pe respectivul operator economic că este nevoit să depună plângere la Poliția, potrivit legii.

Controlul a fost efectuat în urma unei plângeri depuse de o femeie în vârstă, care a declarat că a plătit comerciantului 50 de lei, dar a primit restul de la 10 lei.

OG 21/1992 Rep .Art. 11. - (1) Produsele şi serviciile oferite consumatorilor se măsoară cu mijloace de măsurare şi control adecvate, verificate metrologic, potrivit reglementărilor legale. „Din păcate, lipsa verificării metrologice coroborată cu lipsa la cântar induce premisele unor infracțiuni și de aceea CJPC Constanța a intervenit cu celeritate și a redirecționat conform competențelor organelor de urmărire penalăׅ, a declarat directorul ANPC, Paul Anghel. „Sif va fi sesizat mâine, iar pentru Antifrauda, ANAF, DGA au fost lăsate mesaje. A fost apelat și numărul 112.În ceea ce privește încercarea de a oferi mită, consider că doar denunțând vom reuși să limităm dacă nu chiar să eradicam aceste <<metehne>>“, a adăugat directorul ANPC.

Vezi video aici:

https://youtu.be/AyI4INYtdPM

https://youtu.be/cks9x1bm1BY

https://youtu.be/zlvEftE1G3M12
Pagina a fost generata in 0.2274 secunde