Tentativa fostului primar din Năvodari de suspendare a OUG 14 a eșuat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tentativa fostului primar din Năvodari de suspendare a OUG 14 a eșuat

Justiție 19 Aprilie 2017 / 22:16 6290 accesări

Curtea de Apel Constanța a respins cererea fostului edil din Năvodari privind suspendarea OUG 14/2017. Amintim că, prin OUG 14/2017 a fost abrogată OUG 13/2017, ale cărei reglementări privitoare la grațierea unor deținuți și clarificarea definirii infracțiunii de abuz în serviciu au generat ample proteste în toată țara.

Decizia magistraților nu este însă definitivă, având drept de recurs în termen de cinci zile de la comunicare. Nicolae Matei a înregistrat două solicitări la Curtea de Apel Constanța, una în care cere suspendarea OUG 14, iar în a doua anularea acesteia, dar și o solicitare la Curtea de Apel București, în care cere suspendarea executării actului administrativ.

Fostul primar al orașului Năvodari Nicolae Matei, care consideră că documentul prin care ordonanța discordiei a fost abrogată este nelegal și neconstituțional. În plângerea sa, Matei a precizat că OUG nr. 14 a fost adoptată cu încălcarea Constituției, după termenul-limită la care Guvernul era abilitat să emită Ordonanțe de Urgență. „Guvernul României a fost abilitat să legifereze, să emită ordonanțe până la 1 februarie, când Parlamentul își relua activitatea. OUG nr. 14 a fost emisă în 5 februarie”, se arată în plângerea depusă de Matei. Amintim că fostul primar din Năvodari a fost anchetat în mai multe dosare penale, fiind condamnat, în februarie 2016, la închisoare și eliberat câteva luni mai târziu.12