Teodor Meleșcanu participă la Forumul Strategic de la Bled, în Slovenia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Teodor Meleșcanu participă la Forumul Strategic de la Bled, în Slovenia

Externe 04 Septembrie 2017 / 11:00 618 accesări

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, participă luni și marți la cea de-a XII-a ediție a Forumului Strategic de la Bled-Slovenia și la reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe din statele cadrul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), informează un comunicat al MAE. Forumul Strategic de la Bled va reuni peste 1.000 de participanți din 70 țări, printre aceștia aflându-se lideri politici, oameni de afaceri, reprezentanți ai unor organizații internaționale, ai lumii academice și ai unor ONG-uri. Pe agenda dezbaterilor forumului se află, cu precădere, teme referitoare la viitorul Europei și la securitate, având în vedere amenințările crescute la adresa securității din Europa și din lume, reprezentate de atacurile teroriste, criza migrației și Brexit.

Cu această ocazie, ministrul Teodor Meleșcanu va avea o serie de întrevederi bilaterale, în primul rând cu viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe al țării gazdă Karl Erjavec, cu omologi și alți oficiali din state europene și din afara Europei, cu Secretarul General al OCDE, Angel Gurria, precum și cu reprezentanți ai organizațiilor internaționale participante la eveniment.

Forumul Strategic de la Bled, inițiat în anul 2006, a devenit un eveniment anual de referință pentru regiune și, totodată, un punct important de întâlnire pentru șefi de stat și de guvern, miniștrii și secretari de stat din diverse domenii, politicieni, diplomați, oameni de afaceri, reprezentanți ai mediului academic și ai societății civile, oameni de afaceri și mass-media.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2237 secunde