Teritoriul României se extinde... pe fonduri europene!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cum va câștiga țara teren, pe o lungime de peste 30 km

Teritoriul României se extinde... pe fonduri europene!

Social 02 Septembrie 2018 / 16:28 1178 accesări

Suprafața României va fi mai mare! De acest lucru ne asigură ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, care a declarat, în timpul unei vizite efectuate la Constanța, că teritoriul țării noastre se va extinde. Însă nu este vorba despre vreo mișcare geopolitică de amploare, ci despre continuarea unuia dintre cele mai ample și importante proiecte europene derulate în România, în ultimii ani, cel de extindere a plajelor.

UN MILIARD DE EURO

Prezentă pe litoral, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a anunțat că, în viitorul apropiat, va fi semnat contractul de finanțare pentru faza a doua a acestui proiect. „Este un proiect de care sunt legată, în mod special. Acum, în luna septembrie, suntem pregătiți să semnăm contractul de finanțare pentru o modernizare și o reducere a eroziunii costiere pe o lungime a litoralului de 30,54 de kilometri, de la Năvodari, porțiunea care a mai rămas, și până la 2 Mai. Valoarea acestui proiect este de un miliard de euro și probabil că în cursul lunii septembrie vom putea semna acest proiect important. Proiectul se află în fază finală de pregătire, procedura de achiziție publică pentru contractele de lucrări aferente locurilor Mamaia, Tomis, Agigea, Eforie și stăvilare este estimată a fi finalizată până la sfârșitul anului în curs, urmând ca lucrările să demareze în cursul anului 2019. Termenul asumat pentru celelalte contracte de lucrări Costinești, Neptun Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Balta Mangalia, Saturn, Mangalia, 2 Mai este până la sfârșitul actualei perioade de programare, până în 2023”, a afirmat, la Constanța, Rovana Plumb.

PLAJELE AU CÂȘTIGAT ÎNTRE 60 ȘI 100 DE METRI

Amintim că, în prima parte a proiectului pentru combaterea fenomenului de reducere a eroziunii costiere, plajele au fost extinse cu aproximativ 33 de hectare (însumând cinci loturi de plajă: Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud și Eforie Nord). Proiectul european, de peste 170 de milioane de euro (cea mai mare parte fiind asigurată de Uniunea Europeană), a fost unul din cele mai mari din România, iar în cadrul său, plajele au câștigat între 60 și 100 de metri. Proiectul ”Protecția și reabilitarea părții sudice a litoralului românesc al Mării Negre“ a fost gândit în aşa fel încât investiţia să fie garantată cel puţin 50 de ani.12
Pagina a fost generata in 0.1982 secunde