Teroriști deghizați în vânzători ambulanți amenință plajele Europei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La concurență cu... ciocolatiii noștri

Teroriști deghizați în vânzători ambulanți amenință plajele Europei

Externe 19 Aprilie 2016 / 15:30 451 accesări

Deja nu se mai știe ce e real și ce e ficțiune când vine vorba despre amenințările la adresa Europei și a lumii, în general. Tot felul de scenarii, care mai de care mai... înspăimântătoare, agită mințile oamenilor de rând, dar, de ce să nu recunoaștem, le dau și idei celor certați cu legea. Nu de puține ori, după alarmarea populației în privința riscului de atentate, s-au trezit destui să facă glume proaste sau să își ”rezolve” problemele în manieră... teroristă. Acum, ultima găselniță a celor din reţeaua teroristă Stat Islamic (SI) ar fi să comită atacuri pe plajele din Europa, în această vară. Scenariul spune că bombe ar putea fi plasate sub şezlonguri, iar atacatorii ar putea să umble nestingheriți, deghizaţi în vânzători ambulanţi. Avertismentul vine din partea şefilor serviciilor de informaţii din Italia, informează ”Daily Mail”.

Agenţia italiană de informaţii a prezentat colegilor din cadrul agenţiei germane BND detalii legate de aceste planuri ale SI de a comite atentate în staţiuni, a informat cotidianul ”Bild”. Italienii au primit detalii despre planurile teroriştilor de la o sursă credibilă din Africa. Aceasta a anunţat că atacatorii au planuri concrete de a se deghiza în refugiaţi şi de a vinde turiştilor băuturi, gustări, accesorii şi tricouri. Presa germană a informat că SI va trimite atacatori sinucigaşi deghizaţi în vânzători ambulanţi şi că va plasa bombe sub şezlonguri în staţiunile din Spania, Franţa şi Italia. Zonele vizate în mod special includ staţiuni din sudul Franţei, Costa del Sol din Spania şi ambele coaste ale Italiei, potrivit şefilor serviciilor de informaţii. ”Bild” a mai informat că planurile implică folosirea de arme automate pe plajele aglomerate, îngroparea unor dispozitive explozive în nisip, sub şezlonguri, şi comiterea de atacuri sinucigaşe. ”Ar putea fi o nouă dimensiune a terorii. Plajele de vacanţă nu pot fi protejate”, a spus un oficial de rang înalt, citat de cotidianul german. Anul trecut, 38 de persoane au murit după ce un bărbat a deschis focul pe o plajă din Tunisia.

Mai în glumă, mai în serios, plajele patriei noastre dragi sunt de departe cele mai sigure, pentru că nu prea au șansă teroriștii, deghizați sau nu, să facă față concurenței acerbe a... ciocolatiilor noștri, dornici să facă și ei un ban cinstit din vânzarea de porumb fiert sau de... aspra de baie. Așadar, turismul românesc are toate șansele să se învioreze brusc, după ce va fi luat cu asalt de turiștii europeni speriați de serviciile secrete italiene și de... scenariile lor estivale.

Citește și:

SUA trimit încă 200 de militari în Irak, împotriva SI

Marş contra terorii, la Bruxelles

Șoferi ai Parlamentului European au transportat CD-uri cu propagandă pentru Stat Islamic

Cuplu implicat în recrutarea de militanţi ai SI, arestat pe un aeroport din Spania

Prin România, opere de artă furate de SI ar ajunge în Europa12
Pagina a fost generata in 0.1808 secunde