Teroriştii de la DAESH, nederanjaţi în N-E-ul Siriei. Armata libaneză ia o pauză

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Teroriştii de la DAESH, nederanjaţi în N-E-ul Siriei. Armata libaneză ia o pauză
Externe 27 August 2017 / 14:07 283 accesări 0 comentarii

Nu spunem că nu este bună şi calea negocierilor, însă, din păcate, în cazul ofensivei împotriva DAESH (Statul Islamic, SI), niciodată, nicio negociere nu a fost respectată. De aici şi reticenţa în ce priveşte anunţul armatei libaneze, care va lua o pauză în ofensiva sa împotriva DAESH, la frontiera din nord-est cu Siria, pentru a putea angaja negocieri cu privire la soldații răpiți în 2014, informează Reuters și AFP. Încetarea unilaterală a ostilităților a intrat în vigoare duminică la ora locală 07.00 (04.00 GMT) și ar urma să deschidă calea ultimei faze a negocierilor cu privire la soarta soldaților care au fost răpiți, subliniază comandamentul armatei libaneze într-un comunicat.

Conflictul din Siria s-a extins în Liban în 2014, când luptătorii Statului Islamic au trecut pentru scurt timp frontiera în orașul Arsal. Ofensiva armatei libaneze a început la 19 august, simultan cu un atac al grupării Hezbollah și al armatei siriene împotriva Statului Islamic, de cealaltă parte a frontierei, în regiunea Qalamoun din Siria.

Marți, armata a anunțat că a preluat controlul asupra celei mai mari părți din teritoriul aflat în mâinile jihadiștilor. Șase soldați libanezi au fost uciși de la începutul campaniei. Potrivit armatei, circa 600 de combatanți ai SI erau prezenți în sector. În 2014, ei au cucerit orașul de frontieră Arsal și au capturat 30 de soldați și de polițiști libanezi. Alți patru au fost executați, iar un al cincilea a murit în urma rănilor. Şaisprezece au fost eliberați într-un schimb de prizonieri în decembrie 2015. În prezent nouă soldați s-ar mai afla în mâinile răpitorilor din SI, dar nu se știe dacă mai sunt în viață. Armata libaneză nu a precizat cât va ține armistițiul. Totodată, ea a ținut să sublinieze că nu există nicio coordonare cu Hezbollah, care luptă împotriva rebelilor din Siria de partea regimului lui Bashar al-Assad.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.209 secunde