Tesla intenţionează să îşi producă propriile baterii destinate automobilelor electrice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tesla intenţionează să îşi producă propriile baterii destinate automobilelor electrice
Tehnologie 16 August 2020 / 10:44 406 accesări

Elon Musk declara că Tesla intenţionează să îşi producă propriile baterii destinate automobilelor electrice ce vor fi asamblate la viitoarea uzină din apropiere de Berlin, relatează Agerpress.

"Va fi o producţie locală de celule pentru baterii şi acestea vor acoperi nevoile uzinei de la Berlin", a afirmat Elon Musk, cu prilejul prezentării rezultatelor înregistrate de Tesla în al doilea trimestru.


Aceasta este prima confirmare oficială că Tesla intenţionează să producă şi baterii la uzina de la Berlin.

Prima uzină europeană de asamblare a automobilelor electrica marca Tesla este construită în prezent pe un teren din apropiere de Berlin, iar compania şi-a propus să ajungă rapid la un ritm de producţie de 500.000 de vehicule, imediat ce uzina de lângă Berlin va fi inaugurată în vara anului următor.

Chiar dacă autorizaţia definitivă de mediu nu a fost încă eliberată, Tesla a şi început să pregătească terenul pentru construcţia uzinei de la Gruenheide, la est de Berlin.

O serie de mari producători auto germani, precum VWşi Daimler, se gândesc de mult timp dacă să îşi producă propriile baterii destinate automobilelor electrice sau să le importe, însă importurile i-ar face dependenţi de marii producători asiatici şi vulnerabili la problemele apărute în lanţurile de aprovizionare.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1743 secunde