„The Simpsons“ a prezis președinția lui Trump într-un episod din anul 2000

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„The Simpsons“ a prezis președinția lui Trump într-un episod din anul 2000
Externe 09 Noiembrie 2016 / 16:27 521 accesări 0 comentarii

Serialul de desene animate ”The Simpsons” a prezis într-un episod din anul 2000 că Donald Trump va ajunge președinte, într-o cheie ironică și comică, sub forma unei viziuni din viitor pe care o avea Bart Simpson, potrivit deadline.com. Dezvoltatorul imobiliar, magnatul și fosta gazdă a emisiunii tip reality-show ”The Apprentice”, Donald Trump, a fost ales cel de-al 45-lea președinte al SUA, dar pentru cei care nu se numără printre electorii săi, ziua de miercuri pare scenariul unei emisiuni trăite la scară reală.

Serialul animat l-a ironizat pe Trump și într-un episod de anul trecut, după ce candidatul Partidului Republican anunțase că va candida pentru președinție. Producătorul executiv al serialului, James L. Brooks, a postat, miercuri dimineață, un mesaj pe Twitter: ”A naibii deziluzie”. În martie, scenaristul Dan Greaney a declarat pentru ”The Hollywood Reporter” că ”episodul era un avertisment la adresa Americii. Strigătul de lebădă înainte de fundul sacului. A fost ales pentru că era reprezentativ într-un scenariu în care America înnebunea”. Greaney este un scenarist de televiziune american care a produs și episoade ale versiunii americane a ”The Office”. În acest an, el a declarat pentru ”New York Daily News”: ”Donald Trump despre care scriam noi era un personaj simpatic, care nu avea trăsăturile negative ale celui real. În episod nu se regăsește nimic despre ziduri în jurul mexicanilor sau despre islamofobie. Te aștepți să-și construiască monumente gigantice pentru el însuși, dar nu te aștepți ca primul lucru pe care să-l construiască să fie un zid”.

Luna trecută, creatorul serialului, Matt Groening, a declarat pentru ”The Guardian”: ”Am prezis că va fi președinte în 2000, dar Trump era personajul cel mai absurd și demn de ironie la care ne-am putut gândi la acea dată, iar acest lucru este încă valabil. Este ceva dincolo de domeniul pamfletului”.Pagina a fost generata in 0.2281 secunde