Theresa May este favorită să îl înlocuiască pe David Cameron

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Theresa May este favorită să îl înlocuiască pe David Cameron
03 Iulie 2016 / 11:36 232 accesări 0 comentarii

Ministrul de Interne din Marea Britanie, Theresa May, a ajuns cu un pas mai aproape de a-i lua locul lui David Cameron în fruntea Partidului Conservator si ca premier, după ce mai mulți parlamentari și-au declarat susținerea pentru ea, scrie Bloomberg.

Principalul contracandidat este Michael Gove, ministrul de Justiţie, un artizan al Brexitului. Indiferent cine va câștiga această cursă, va avea de luat cele mai dificile decizii pentru Marea Britanie de după al Doilea

Război Mondial.

La noua zile după ce britanicii au votat pentru iesirea din UE, tara este încă intr-o stare de haos, atât politic cât și economic. Cei care doresc rămânerea in Uniunea Europeană au început proteste din ce în ce mai ample pe străzile orașelor principale din Marea Britanie.

Theresa May a reușit să câștige suportul a 106 parlamentari duminica, cu 16 mai mult decât ziua precedentă, un avans puternic.

"May si-a construit un avans puternic si este foarte improbabil să îl piardă sau sa vedem vreo surpriză în cursă", a spus Tim Bale, profesor la Queen Mary University of London.

Candidatul de pe locul doi în cursă are susținerea a 21 de parlamentari.

Taguri articol
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


emre
Pagina a fost generata in 0.1779 secunde