Theresa May: Medicii britanici grevişti "se joacă de-a politica"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Theresa May: Medicii britanici grevişti "se joacă de-a politica"
01 Septembrie 2016 / 21:55 209 accesări 0 comentarii

Theresa May, premierul Marii Britanii, a acuzat Asociaţia Medicală Britanică că "se joacă de-a politica", în urma anunţului privind greva medicilor ce va dura o săptămână în Anglia, informează site-ul postului BBC.

Potrivit Theresei May, contractul impus medicilor stagiari este "sigur" şi i-a îndemnat pe aceştia să se gândească întâi la binele pacienţilor lor.

Theresa May a făcut această declaraţie în contextul în care spitalele britanice concep planuri de acţionare în cazul unor împrejurări neprevăzute ce pot apărea pe parcursul grevei medicilor stagiari de-a lungul celor cinci zile consecutive de suspendare a activităţilor.

Asociaţia Medicală Britanică a anunţat că membrii săi se opuneau contractului, aşa că nu a avut de ales.

În prima sa intervenţie publică asupra acestei dispute, premierul britanic a solicitat asociaţiei să anuleze grevele. Aceasta a adăugat că Serviciul Naţional britanic de Sănătate deţine un nivel-record de finanţare şi mai mulţi doctori decât a avut vreodată ţara.

"Guvernul pune pacienţii pe primul loc, Asociaţia Medicală Britanică ar trebui să facă acelaşi lucru, nu să se joace de-a politica", a spus Theresa May.

Jeremy Hunt, secretarul britanic de Stat pentru Sănătate, a anticipat că cele cinci zile de grevă vor "produce suferinţe" pacienţilor, o dată cu cele 100.000 de operaţii şi un milion de programări medicale amânate.

"Mulţi pacienţi pot fi foarte bolnavi sau vulnerabili, aşa că nu putem prevedea suferinţa sau durerea pricinuite tuturor celor afectaţi", a afirmat Katherine Murphy, în numele Asociaţiei Pacienţilor. Aceasta a solicitat Guvernului britanic să continue negocierilor cu Asociaţia Medicală Britanică .

Contractul impus medicilor stagiari presupune, printre altele: creşterea salariului de bază, în medie, între 10 şi 11 la sută, un sistem de plată al orelor suplimentare determinat în funcţie de câte weekenduri vor fi lucrate- cei care vor lucra un weekend din două vor avea o mărire de 10 la sută pe lângă salariul de bază. Conform Asociaţiei Medicale Britanice, acest lucru nu este corect faţă de cei care lucrează cel mai mult în weekend sau faţă de cei care sunt angajaţi cu jumătate de normă.

Taguri articol
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1659 secunde