Theresa May va declanșa Brexit-ul fără acordul parlamentului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Theresa May va declanșa Brexit-ul fără acordul parlamentului
27 August 2016 / 17:12 240 accesări 0 comentarii
Premierul britanic Theresa May

Premierul britanic Theresa May

Premierul britanic Theresa May intenționează să declanșeze procedura de "divorț" de UE fără acordul parlamentului, notează sâmbătă cotidianul The Daily Telegraph, citat de AFP.

Potrivit publicației conservatoare, care nu-și dezvăluie sursa, May dorește să se lipsească de unda verde din partea parlamentarilor britanici, dintre care o bună majoritate a făcut campanie pentru menținerea Marii Britanii în cadrul UE.

O sursă de pe Downing Street, citată de agenția britanică Press Association, a respins informația publicată de Daily Telegraph. Theresa May "este hotărâtă să pună în aplicare decizia luată de populație" în timpul referendumului, a adăugat pur și simplu aceeași sursă.

Înalta Curte de Justiție de la Londra trebuie, cu toate acestea, să decidă în octombrie dacă Theresa May poate activa articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care să lanseze procedura de divorț de UE fără un vot prealabil în parlament.

Theresa May a declarat în mai multe rânduri că nu va evoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona înainte de sfârșitul anului. În acest caz, Marea Britanie va avea doi ani pentru a negocia modalitățile ieșirii sale din UE și pentru a părăsi blocul european.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.136 secunde