Ți-ai luat mașină? Înregistreaz-o la SPIT, altfel ți se supendă înmatricularea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Atenționare de la SPIT! Ți-ai luat mașină? Înregistreaz-o la SPIT, altfel ți se supendă înmatricularea
Administrație 12 Iunie 2018 / 17:29 2102 accesări 1 comentariu

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța reamintește cetățenilor că obligativitatea declarării înstrăinării, respectiv dobândirii unui mijloc de transport revine ambelor părți, atât a celui care înstrăinează cât și a celui care dobândește, în termen de 30 de zile de la data încheierii transferului dreptului de proprietate. Ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor O.G. nr. 14/2017 pentru modificarea O.U.G. nr. 195/2002, în termen de 5 zile lucrătoare de la înregistrare, SPIT transmite autorității competente de înmatriculare listele cu mijloacele de transport care au fost scoase din evidențele fiscale în cadrul schimbului de informații în formă dematerializată între instituții prevăzut de reglementările în materie fiscală. SPIT recomandă cetățenilor care achiziționează mijloace de transport să transcrie transmiterea dreptului de proprietate la autoritatea competentă de înmatriculare în termen de 90 de zile. Nerespectarea termenului de transcriere atrage suspendarea de drept a înmatriculării mijlocului de transport și sancționarea contravențională a noului proprietar.

NU MAI E NEVOIE DE CERTIFICAT DE ATESTARE FISCALĂ

În situația în care aveți de gând să vă vindeți mașina, nu mai este cazul să scoateți un certificat de atestare fiscală de la SPIT. Reprezentanții instituției anunță că, în cazul declarării înstrăinării sau dobândirii unui mijloc de transport, în funcție de tipul persoanelor care fac obiectul tranzacției, se au în vedere alte documente. Prin urmare, dacă o persoană juridică vinde bunul mobil unei alte persoane juridice, trebuie să se prezinte factura și formularul tipizat „Contractul de înstrăinare/dobândire a unui mijloc de transport”, model 2016-ITL 054. Dacă o persoană fizică vinde unei persoane juridice, este necesar doar formularul tipizat „Contract de înstrăinare/dobândire a unui mijloc de transport”, model 2016-ITL 054. Dacă o persoană juridică vinde unei persoane fizice o mașină, sunt necesare factura și formularul tipizat „Contractul de înstrăinare/dobândire a unui mijloc de transport”, model 2016-ITL 054. Dacă o persoană fizică vinde o mașină unei alte persoane fizice, este necesar formularul tipizat “Contractul de înstrăinare/dobândire a unui mijloc de transport”, model 2016-ITL 054. „Amintim că, prin completarea de către SPIT a cartușului B din formularul tipizat “Contractul de înstrăinare/dobândire a unui mijloc de transport”, model 2016-ITL 054, se atestă îndeplinirea prevederilor art. 159 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, nemaifiind astfel necesară eliberarea certificatului de atestare fiscală”, au explicat reprezentanții SPIT. Formularul se poate obține în mod gratuit, de la orice agenție fiscală, sau poate fi descărcat de pe site-ul instituţiei www.spit-ct.ro, secțiunea „Persoane fizice / Persoane juridice - Documente declarare - Impozitul pe mijloacele de transport“.

Loading...

1 comentariu

Lenjeopytep 14:24:52 / 13 Iunie 2018
Test, just a test

Hello. And Bye.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1993 secunde