TIKA şi DGASPC, împreună pentru copiii instituţionalizaţi ai Constanţei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
COMUNICAT DE PRESĂ DGASPC

TIKA şi DGASPC, împreună pentru copiii instituţionalizaţi ai Constanţei

Social 18 Iulie 2017 / 18:12 3912 accesări

Consiliul Județean Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, a dezvoltat un parteneriat instituțional cu Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA), birou deschis la București în luna februarie 2015 (Turkish Cooperation and Coordination Agency). TIKA este subordonată direct premierului Republicii Turcia și are birouri deschise în peste 50 de țări din Europa, Asia și Africa și implementează proiecte în aproximativ 200 de țări. Agenția de la București este coordonată de către domnul Haci Ahmet Daștan, care lucrează pentru TIKA de șase ani de zile și a fost numit pentru prima dată coordonator al unui birou din străinătate.

În Constanța, la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, TIKA a demarat și finalizat o serie de proiecte care au avut ca scop creșterea calității vieții copiilor din sistemul de protecție a copilului, precum și asigurarea unui cadru armonios dezvoltării fizice și psihice pentru acești copii.

Un proiect de maximă importanță este Complexul Sportiv ”Erou OMER HALISDEMIR”, care a fost inaugurat în septembrie 2016 în incinta Centrului de Plasament „Micul Rotterdam“ din Constanța. Acesta dispune de un teren sportiv polivalent (fotbal, baschet, handbal, jocuri pentru preșcolari și școlari mici).

În virtutea acestei colaborări, sâmbătă, 15 iulie 2017, începând cu ora 11.00, s-a marcat Ziua Democrației și a Unității Naționale a Republicii Turcia, printr-o acțiune ai cărei protagonoști principali au fost copiii din Centrul de Plasament “Micul Rotterdam” din Constanța. Astfel, în Complexul Sportiv din incinta centrului s-a desfășurat un meci de fotbal la care au participat copii din centrul de plasament, dar și copii reprezentanți ai etniilor turcă și tătară. La finalul competiției, toți copiii au primit cadouri.

În calitate de invitați, la eveniment au participat: Excelenţa Sa, Domnul Osman Koray Ertaș - Ambasadorul Republicii Turcia la București; Domnul Uygar Mustafa Sertel, Consul General al Republicii Turcia; Domnul Haci Ahmet Dastan, Coordonator al biroului Agenției Turce pentru Colaborare și Coordonare din București; Domnul Accoium Mustafa Levent, Subprefect; Doamna Mariana Belu, Secretar al Consiliului Județean Constanța; Doamna Nicoleta Bercaru, consilier local; Domnul Bolboașe Marius, consilier local; Răuță Ion, Director Complex Sportiv ”Victoria” Cumpăna.

În același timp, ținem să subliniem faptul că se împlinesc DOI ANI de colaborare fructuoasă cu TIKA, DOI ANI în care am realizat proiecte durabile, care au crescut calitatea serviciilor pe care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța le oferă în fiecare zi copiilor care beneficiază de măsura de protecție specială.12
Pagina a fost generata in 0.3693 secunde