Tinerele talente se șlefuiesc, vara aceasta, la „Seathre Fest“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O săptămână de creativitate la malul mării

Tinerele talente se șlefuiesc, vara aceasta, la „Seathre Fest“

Cultură 23 August 2016 / 16:22 1902 accesări

Sunt tineri, pasionați de teatru, muzică și dans și le place să lucreze în echipă pentru a-și descoperi potențialul și înclinațiile artistice. Este vorba despre cei 40 de participanți din Constanța, Iași, Botoșani, Câmpina și Satu Mare care sunt prezenți, în această săptămână, la prima ediție a „Seathre Fest”, un eveniment cu și pentru tineri. „Este un festival de teatru pentru tineri. Este o ediție-pilot, cu puțini participanți, bazată pe lucrul în echipă, care se va încheia cu un spectacol în ultima zi de festival”, a spus directorul „Seathre Fest”, Tiberiu Roșu.

Pe parcursul acestei săptămâni, tinerii participă la ateliere de lucru în echipă - actorie, coregrafie, muzică, improvizație, arta animației și a teatrului de păpuși, jonglerie, sport și commedia dell'arte -, iar la finalul săptămânii vor prezenta publicului constănțean rodul muncii lor.

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc luni seară, la clubul Doors, cu prezentarea participanților și trainerilor. „Mă bucur din tot sufletul că se întâmplă lucruri frumoase. Salutăm această inițiativă și îl felicit pe Tibi Roșu, pe care îl știu din copilărie. Pe când eram mici organizam tot felul de evenimente cultural-artistice”, a spus, din partea gazdelor, poeta Amelia Stănescu.

„Sunt foarte multe ateliere axate pe mișcare, commedia dell'arte și muzică. Tinerii au ocazia să învețe foarte multe lucruri și foarte multe tehnici care sunt folosite în actorie”, a menționat Geta Răvdan, coordonatoarea atelierelor de coregrafie.

În cadrul festivalului este inclus joi, de la ora 20.00, tot la Clubul Doors, un workshop cu actrița Maia Morgenstern. Sâmbătă, de la ora 20.00, tinerii de la „Seathre Fest” sunt invitați pe scena Caruselului COOLtural, amplasată în Piațeta Casinoului din stațiunea Mamaia, iar duminică, de la aceeași oră, ei vor urca pe scena Teatrului de Stat Constanța.

„Mulțumim tuturor celor care au fost prezenți aseară în Club Doors și care ne-au aplaudat la scenă deschisă. Munca noastră abia acum începe și vă așteptăm pe toți și duminica aceasta, la spectacolul de închidere, pentru a vedea rodul muncii noastre din această săptămână”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Seathre Fest” este organizat de Trupa Aici împreună cu Asociația cultural-artistică TeenTalent și TNL Constanța.

Citește și:

La Constanța a început „Seathre Fest”

La Constanța începe „Seathre Fest”: teatru, muzică și jonglerie

Maia Morgenstern îi invită pe constănțeni la dialog

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2746 secunde