Tinerii profesori, în focurile examenelor! Când susțin definitivatul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se schimbă rolurile

Tinerii profesori, în focurile examenelor! Când susțin definitivatul

Educație 06 Iulie 2018 / 16:10 770 accesări

Pe 18 iulie, tinerii profesori intră în examene, iar primele rezultate vor fi afișate pe 24 iulie. Potrivit calendarului de desfășurare a examenului național de definitivare în învățământ, candidații înscriși vor susține proba scrisă pe 18 iulie, urmând ca primele rezultate să fie afișate pe 24 iulie. Contestațiile vor putea fi depuse în perioadă 24-25 iulie, iar afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 27 iulie.

Conform metodologiei, stagiul minim de practică obligatoriu pentru obținerea definitivării în învățământ are o durată de un an școlar (sau ore de predare echivalente normei de un an), fiind un stagiu efectiv de predare la catedră, în sistemul național de învățământ preuniversitar, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite. Candidații aflați pentru prima data în situația efectuării stagiului de practică se pot înscrie la examen dacă în anul de stagiu desfășoară activitate la catedră cu normă întreagă în calitate de cadru didactic calificat și pot susține probă scrisă dacă finalizează stagiul de practică obligatoriu în sesiunea respectivă.

Candidații pot susține examenul național pentru definitivare în învățământ fără taxa de cel mult trei ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiționate de achitarea, la unitatea de învățământ la care se depune dosarul de înscriere, a unei taxe în cuantum de 300 lei. Proba scrisă se desfășoară începând cu ora 10:00, durata de redactare a lucrării fiind de patru ore. Prezentarea comisiei la centrul de examen se face în intervalul orar 7:00 - 7:30, pe bază buletinului de identitate și a delegației de serviciu.

De asemenea, accesul candidaților în centrul de examen la probă scrisă se face în intervalul 8:00-8:45 pe bază actului de identitate valabil-carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate-ori, în lipsă acestuia, pe bază pașaportului în termen de valabilitate. Candidații și asistenții supraveghetori nu pot avea asupra lor, în sală de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul sau telefoane mobile.



12