Ținută obligatorie în bisericile din stațiunea Mamaia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ținută obligatorie în bisericile din stațiunea Mamaia

Social 21 Decembrie 2015 / 17:55 1314 accesări

Pentru anul 2016, Arhiepiscopia Tomisului are în plan finalizarea unor noi lăcașe de cult, dar și a unui centru de tratament. Totodată, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au anunțat că la anul vor începe lucrările de construcție a unui așezământ pentru copiii orfani. Construcția se va afla în localitatea constănțeană 23 August, lângă mănăstire, iar lucrările vor începe în primăvara lui 2016. În stațiunea Mamaia, cei aflați în concediu la mare vor avea un loc unde să se închine, chiar când vin de la plajă. Două capele se află în construcție, iar una funcționează deja. Bineînțeles, credincioșii nu vor putea întra în biserică oricum, ci doar purtând îmbrăcăminte adecvată. ”Fiecare capelă are preot paroh. Ele vor funcționa tot timpul anului, una din ele funcționează de pe acum și sperăm să fie gata până în iunie. Vor fi acolo niște halate care să le permită să intre celor care doresc”, a precizat Înaltpreasfințitul (ÎPS) Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. În fiecare capelă pot intra fără probleme aproximativ 150 de credincioși, potrivit Arhiepiscopului Tomisului. Se lucrează intens și la finalizarea altor lăcașe de cult din Constanța. ”La Casa de Cultură s-a avansat foarte bine cu lucrările, care vor continua. Lucrările sunt realizate cu fonduri proprii, din partea sponsorilor. Biserica din parcul de la Gară se consolidează, pentru a se putea continua lucrările”, a spus ÎPS Teodosie.

CENTRU DE TRATAMENT MODERN La Costinești, reprezentanții Bisericii vor deschide, tot de anul viitor, un centru de tratament, despre care ei consideră că va fi cel mai frumos complex medical situat în apropierea mării. ”A fost recepționată aparatura, dar nu putem să deschidem acum, pentru că este iarnă. Noi nădăjduim să deschidem în martie 2016. Este un centru de recuperare multiplă, printre care și cardiovasculară. Sunt și locuri de cazare la mănăstire”, a precizat ierarhul Tomisului. În cadrul Arhiepiscopiei Tomisului există aproximativ 300 de biserici, iar în orașul Constanța sunt 42 de parohii. Totodată, pe întreg teritoriul județului sunt 36 de mănăstiri și schituri.

ÎPS Teodosie a spus că își dorește ca și la noi să se înființeze o mitropolie, ba chiar a făcut solicitări în acest sens către Patriarhie. ”Ar fi de demnitatea ținutului Dobrogei să se reîntoarcă la ceea ce a fost din secolul IV până în secolul XIV. Nicio mitrolopie din cele șase existente nu are o istorie cu o atât de însemnată viață mitropolitană. E ceva nefiresc să nu fie din nou mitropolie. Am făcut solicitări, dar ni s-a răspuns că nu e momentul”, potrivit Arhiepiscopului Tomisului.12
Pagina a fost generata in 0.1257 secunde