Tiparniță de euro falși, în România?! 28 milioane de euro, confiscați în Italia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tiparniță de euro falși, în România?! 28 milioane de euro, confiscați în Italia
Eveniment 14 Noiembrie 2017 / 08:30 4132 accesări 0 comentarii

Poliția italiană a anunțat luni confiscarea a 28 milioane de euro în bancnote contrafăcute, de foarte bună calitate, provenite din trei tiparnițe clandestine, dintre care una în România, precum și arestarea a 13 persoane, transmite AFP. 'În cursul anchetei, au fost descoperite trei tiparnițe ilegale, dintre care una în România, echipate cu mașinile și instrumentele necesare pentru fabricarea de bancnote false', a informat poliția italiană, într-un comunicat. Au fost confiscate 939.775 bancnote false — de 10, 20 și 50 de euro — și au fost arestate 13 persoane în flagrant delict.

Cei doi presupuși șefi ai organizației de falsificatori erau doi locuitori din Napoli, având o 'experiență îndelungată' în domeniu. Ei sunt suspectați că au organizat tiparnițe și au legat contacte cu italieni rezidenți în România, pentru a instala aici o tiparniță de bancnote false. Falsificatorii s-au ocupat mai întâi să găsească un imobil care să nu trezească bănuielile poliției, iar apoi să organizeze o tiparniță temporară pentru tipărirea de bancnote false timp de 10-15 zile. 'În acest interval, ei puteau tipări peste 15 milioane de euro în bancnote false. Apoi întrerupeau operațiunile și uneori transferau tiparnița într-o altă clădire', precizează poliția italiană.

Italia este țara în care sunt fabricate cele mai multe bancnote false, prin procedeul de offset. Acestea provin exclusiv din regiunea orașului Napoli, unde sunt implantate majoritatea operațiunilor falsificatorilor, controlate de Camorra, mafia napoletană.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1634 secunde