Tokyo și Washingtonul vor lua măsuri specifice împotriva Phenianului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tokyo și Washingtonul vor lua măsuri specifice împotriva Phenianului

29 Mai 2017 / 09:57 297 accesări
Premierul japonez Shinzo Abe

Premierul japonez Shinzo Abe

Japonia va coopera cu Statele Unite pentru a lua măsuri concrete după recenta lansare a unei rachete balistice din Coreea de Nord, a declarat luni premierul japonez Shinzo Abe, relatează site-ul agenției Tass.

Coreea de Nord a lansat luni o rachetă balistică de tip Scud, cu rază scurtă de acțiune, care a pornit de pe coasta estică și s-a prăbușit în mare. Distanța de zbor a fost de aproximativ 450 de kilometri.

"Coreea de Nord continuă să neglijeze apelurile comunității mondiale și să provoace, ceea ce est total nejustificat. Având în vedere acordurile încheiate la summitul G7, considerăm că aceasta este cea mai urgentă problemă. Împreună cu Statele Unite, vom lua măsuri specifice pentru a constrânge Coreea de Nord", a declarat Abe.

Consiliul național de securitate al Japoniei a fost convocat de urgență, la întâlnire participând premierul Shinzo Abe și miniștrii Apărării și de Externe.

Ministrul japonez de Externe, Fumio Kishida, a anunțat că Japonia, SUA și Coreea de Sud au demarat acțiunile necesare, prin intermediul Consiliului de Securitate al ONU, pentru a răspunde testelor cu rachete balistice desfășurate de către regimul de la Phenian. Totodată, sunt în plan discuții și cu consilierul de stat chinez Yang Jiechi.

În cadrul unei întâlniri care a avut loc în weekend, la summitul G7 din Italia, comunitatea internațională a convenit că regimul nord-coreean "ridică tot mai multe niveluri de amenințare, de natură gravă, la adresa păcii și stabilității internaționale". Statele din G7 au cerut Coreei de Nord să "respecte imediat și pe deplin toate rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU și să renunțe la toate programele nucleare și de rachete balistice, într-o manieră verificabilă și ireversibilă".

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2857 secunde