Tolba de vânătoare a lui Ceaușescu, la licitație

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Expoziții și licitații la Constanța și Mamaia Tolba de vânătoare a lui Ceaușescu, la licitație
Monden 14 Iulie 2015 / 00:00 770 accesări 0 comentarii

A devenit deja o frumoasă tradiție ca an de an, în sezonul estival, Casa de Licitații Artmark să lase în urmă tumultul Capitalei și să se mute la Marea Neagră. Anul acesta, Artmark a decis să facă mai întâi o escală în oraș, la Constanța, pentru ca apoi să se mute în stațiunea Mamaia.

Primul popas al „caravanei” Artmark va fi la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa (MINAC), acolo unde miercuri, de la ora 12.00, este programat vernisajul expoziției „Cinegetică şi Navigaţie”, în cadrul căreia vor fi prezentate și micro-expoziție purtând semnătura celui mai cunoscut pictor de marine, Dimitrie Știubei, și o colecție de whisky-uri rare. Vernisajul va avea loc în prezența gazdei, directorul MINAC, dr. Gabriel Custurea, a viceprimarului interimar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a directorului Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu, și  a comisarului de licitaţie Artmark, dr. Adina Matei.

Expoziţia Licitaţiei de Cinegetică şi Navigaţie poate fi vizitată, la MINAC, miercuri şi joi, până la ora 19.00, după care se va muta la hotelul Vega din Mamaia, acolo unde va fi vizitată vineri, între orele 10.00 și 20.00, sâmbătă, în intervalul orar 10.00 - 18.30, şi duminică, în ziua licitației, de la ora 10.00, până la 19.00. O oră mai târziu, duminică, pe terasa hotelului Vega vor fi scoase la licitație obiectele de colecție.

Vedetele licitației sunt tolba de vânătoare, din piele, care a aparținut lui Nicolae Ceaușescu, cu monogramă sculptată în os, cu un preț de pornire de 400 de euro, și un automobil de vânătoare și expediții montane Land Rover serie IIA, 1970, autoutilitară de teren. Prețul de pornire este de 7.500 de euro.

LUMEA ORIENTULUI Tot la malul mării, la Arena Regia Hotel, Marina Regia Residence din Mamaia, va avea loc sâmbătă, de la ora 20.00, Licitaţia de Orientalism, care cuprinde și o selecție de bijuterii și vinuri de colecție. Vedete vor fi lucrări de Nicolae Dărăscu, Francisc Șirato, Gheorghe Petrașcu, Petre Iorgulescu Yor și alți artiști plastici atrași de exoticul Orient. Expoziția licitației poate fi admirată joi și vineri, între orele 10.00 și 20.00. Sâmbătă, programul de vizitare se scurtează cu o oră, până la 19.00.Pagina a fost generata in 0.1722 secunde