Tomas Ryde va pregăti naţionala feminină de handbal a României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După despărţirea de Ambros Martin Tomas Ryde va pregăti naţionala feminină de handbal a României
Sport 10 Mai 2019 / 14:53 250 accesări 0 comentarii
Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, şi Tomas Ryde, noul selecţioner al reprezentivei feminine a României (sursa foto: www.frh.ro)

Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, şi Tomas Ryde, noul selecţioner al reprezentivei feminine a României (sursa foto: www.frh.ro)

Vineri, 10 mai, la sediul Federaţiei Române de Handbal din Bucureşti, s-a desfăşurat o conferinţă de presă în cadrul căreia Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, a anunțat numirea în funcția de antrenor principal al naționalei feminine de handbal a României a tehnicianului suedez Tomas Ryde în locul spaniolului Ambros Martin.

Tomas Ryde preia pentru a doua oară conducerea naționalei României, conducându-le pe handbalistele tricolore la două competiții majore, Campionatul Mondial de Handbal din Danemarca, din 2015, unde România a obţinut medalia de bronz, și la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

Prima competiție la care România va fi condusă de pe bancă de Tomas Ryde va fi Trofeul „Carpați”, programat la sfârșitul acestei luni, în perioada 31 mai - 2 iunie, la Brăila, turneu la care vor participa reprezentativele România A și B, dar și naționalele Angolei și Japoniei.

Contractul lui Ryde se va încheia la finalul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2020.

„În urma unor discuții avute cu antrenorul Ambros Martin, am decis, de comun acord, să încheiem contractul de colaborare. Aș vrea să îi mulțumesc pentru ce a făcut pentru noi. A creat o atmosferă de profesionalism cu zâmbetul pe buze și vreau să îi urez succes în tot ce va face de acum înainte. Împreună cu echipa pe care o conduc, ne-am aplecat către un antrenor care cunoaște România, care a adus ultima medalie pentru România la handbal feminin și sunt foarte fericit să vă anunț că noul antrenor al echipei naționale feminine de handbal a României va fi, din nou, Tomas Ryde, în vederea Jocurilor Olimpice-Tokyo 2020 și tot parcursul de până atunci”, a declarat Alexandru Dedu, președintele FRH.

„Sunt onorat că mi s-a oferit posibilitatea să redevin antrenorul uneia dintre cele mai bune echipe naționale din lume. Nu am ezitat nicio secundă pentru că îmi place foarte mult să lucrez aici, îmi plac echipa și stafful, este o provocare pe care mi-o doresc. Privind din exterior către România, am observat progresul realizat în ultimii ani, atât al jucătoarelor cât și în ceea ce se întâmplă înafara sălilor de sport, sunt plăcut impresionat. Sunt fericit să fiu înapoi în România, știu ce trebuie făcut și mulțumesc pentru încrederea acordată”, a spus Tomas Ryde.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1893 secunde