„Tomisul cultural”, la o nouă apariție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Tomisul cultural”, la o nouă apariție

Cultură 09 Februarie 2015 / 00:00 1868 accesări

            Nu demult, pe piața publicațiilor constănțene și-a făcut loc o revistă dedicată unui public avizat, iubitor de cultură și artă, avându-l ca fondator pe cunoscutul poet tomitan Iulian Talianu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Fliala Dobrogea. Este vorba despre „Tomisul cultural”, publicație cu apariție trimestrială, editată de Universitatea Maritimă Constanța și care a lansat, recent, numărul pe ianuarie-martie 2015.

            Revista culturală le oferă constănțenilor o serie de materiale de calitate, reportaje, editoriale, eseuri, cronici, cât și pagini cu versuri sau fragmente literare captivante, semnate de personalități culturale de marcă. Mai mult, revista conține, în noul număr, și salutul prozatorului Augustin Buzura într-un context în care „Apariția unei noi publicații culturale este un prilej de bucurie, într-un moment în care cultura este umilită, iar analfabeții și veleitarii încep să dea tonul”. Prozatorul mai spune: „Atâta vreme cât cultura va fi, din păcate, ignorată, e și vina noastră că nu facem mai mult pentru afirmarea ei, pentru impunerea unui climat de civilizație în care valorile adevărate să ocupe locul ce li se cuvine, cultura va continua această tragică degradare. Sper din toată inima că noua publicație, „Tomisul cultural”, va fi ceea ce trebuie să fie: o lumină într-un spațiu ocupat tot mai mult de întunericul prostiei”. 

            „Tomisul cultural” propune câteva subiecte interesante, precum „Poveștile și cărțile lui Nicolae Manolescu”, articol sub semnătura Corinei Apostoleanu, sau un alt amplu material incitant, un fragment din volumul în curs de apariție al criticului de artă Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă,  „Regalitatea și marea”.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1291 secunde