Tomitanii Constanța scrie istorie în DNS la rugby

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Final de tur și în Divizia Națională de seniori la rugby

Tomitanii Constanța scrie istorie în DNS la rugby

Sport 26 Noiembrie 2017 / 17:03 4512 accesări

Tomitanii Constanța este lider cu 5 puncte avans în DNS la rugby

Tomitanii Constanța este lider cu 5 puncte avans în DNS la rugby

Tomitanii Constanța a încheiat en-fanfare turul Diviziei Naționale de seniori la rugby, cu încă o victorie la scor, care i-a permis să se detașeze în fruntea clasamentului. În ciuda faptului că este nou-promovată, tânăra formație constănțeană domină eșalonul al doilea al rugbyului românesc și se anunță ca principală candidată la câștigarea acestui campionat.

Sâmbătă, pe stadionul „Mihail Naca” din Constanța, Tomitanii a întâlnit-o pe RC Bârlad într-o restanță din etapa a 2-a și a câștigat cu 46-6 (27-6) ultimul meci oficial din acest an. Gazdele au reușit 7 eseuri, prin Sola 2, Cucoș 2, Țală și Alexe plus unul de penalizare, astfel că și-au asigurat și punctul-bonus ofensiv. Au mai punctat Afloare (două transformări și o lovitură de pedeapsă) și Homiuc (o transformare), oaspeții transformând două lovituri de pedeapsă prin L. Andrei.

„Am încheiat turul cu un joc extraordinar, plăcut ochiului, și cred că publicul spectator a gustat din plin acest meci. Rezultatul spune totul despre cum s-a desfășurat această partidă. Avem șase victorii la rând după acea înfrângere de la Năvodari, care a fost primul meci jucat de noi, la doar două luni de la constituirea acestui lot. Acel eșec ne-a motivat și ne-a dat multă încredere, mai ales că revenisem de la 20-8 pentru adversari la 22-20 pentru noi. Ne bucurăm pentru ascensiunea acestei echipe, iar primul loc este meritat, fiind câștigat prin multă muncă. Sper ca în retur să facem jocuri la fel de spectaculoase și să le și câștigăm. Vom încerca în această pauză dintre tur și retur să mai completăm lotul. Am vrea să aducem 3-4 jucători, tot tineri, care să ridice și mai mult nivelul acestei echipe. Totuși, e greu să ne gândim la promovarea în Superligă în condițiile actuale. Sunt doi factori de discutat. În primul rând cel financiar, pentru că în Superligă bugetele sunt foarte mari. Apoi trebuie să vorbim despre lot, pentru că noi avem 29-30 de jucători, iar în Superligă ne trebuie minimum 35 dacă nu 40 de sportivi, pentru că meciurile sunt mult mai grele. În plus, sunt mai multe partide oficiale în program. Pe lângă campionat mai este și Cupa României, mai este și Cupa Regelui, deci o competiție mult mai lungă și meciuri foarte puternice”, a declarat antrenorul Tomitanilor, Cristian Cojocaru, căruia jucătorii i-au dedicat victoria cu Bârladul pentru ziua de naștere sărbătorită în urmă cu două zile.

Au evoluat pentru Tomitanii: G. Popa, Țală, Fl. Sasu - Ciorbac, Zaharia - Alexe, Boboc, Don - Afloare, D. Burlacu - I. Coman, Sola, Cucoș, Ștefăroi - Pădureanu. Au mai jucat: Părălește, T. Andrei, Drelciuc, Tăbuș, Homiuc, Cuprian, Galanton, Daniș.

Clasament la finalul turului: 1. Tomitanii Constanța 30p; 2. SCM Gloria Buzău 25p; 3. CS Năvodari 24p; 4. RC Bârlad 20p; 5. Știința Petroșani 14p - formație penalizată cu un punct; 6. RCM Galați 11p; 7. CSM Bucovina Suceava 8p; 8. CSU „Aurel Vlaicu” Arad 5p.

Citește și:

Tomitanii Constanța este noul lider din DNS la rugby

Festival de eseuri pentru Tomitanii Constanța

Tomitanii Constanța învinge și la Petroșani!12