Tot ce trebuie să știți înainte să cumpărați o scară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tot ce trebuie să știți înainte să cumpărați o scară

Lifestyle 10 Noiembrie 2020 / 15:21 392 accesări

Accidentele datorate scărilor sunt un element despre care s-ar putea să nu auziți prea multe la emisiunile de îmbunătățire a locuinței. În timp ce erorile umane pot explica unele dintre ele, același lucru se poate spune și despre designuri defectuoase. Așadar, trebuie să vă asigurați că scara dvs. este utilă și, mai ales, sigură.

Scările destinate uzului casnic au de obicei o etichetă care indică cât de multă greutate pot suporta. Deoarece nu puteți prezice întotdeauna cine va folosi scara dvs., vă recomandăm una cu o greutate maximă, de tip 1A. Marja de siguranță adăugată merită orice cost suplimentar.

Cumpărați scara potrivită pentru job

Alegeți o scara aluminiu cu designul și înălțimea potrivite pentru munca pe care o faceți și încercați-o, înainte de a cumpăra. Urcați trei trepte și schimbați cu grijă greutatea de pe un picior pe celălalt. Scara nu trebuie să se deformeze, să se încline sau să "meargă". Verificați un model de scară multifuncțional la magazin, pentru a vedea cât de ușor este să o ajustați și să o blocați - și întrebați dacă o puteți returna dacă se dovedește a fi altfel decât credeați.

Urmați instrucțiunile

Chiar și o scară cu o capacitate de peste 100 kg poate eșua, dacă nu o configurați și o utilizați corect. Citiți cu atenție instrucțiunile producătorului și informațiile de siguranță și asigurați-vă că le înțelegeți înainte de a o folosi.

Tipurile de scări

Ce tip de scară alegeți ar trebui să depindă de treburile pe care le faceți cel mai des, în interior sau în exterior. Dacă vă curățați propriile jgheaburi, veți avea nevoie de o scară mai înaltă decât dacă veți monta un candelabru. Iată tipurile de scări de luat în considerare.

Scări pliabile

Aceste scări necomplicate și ușoare în formă de A sunt cele mai bune pentru sarcini relativ apropiate de sol. Un raft pliabil vă poate ține uneltele sau vopseaua. Totuși, scările pliabile tind să fie mai puțin rigide decât scările multifuncționale și nu le puteți folosi pe scări.

Scări multifuncționale

Aceste scări sunt concepute pentru a fi versatile: pot acționa ca o scară pliabilă sau o scară de aluminiu extensibilă și chiar o schelă și, mai ales, pot fi utilizate pe scări. Scările multifuncționale tind să fie mai rigide decât scările pliabile, necesitând în același timp mai puțin spațiu de depozitare decât o scară extensibilă. Dar sunt relativ grele și scumpe și sunt mai greu de instalat, cu punctele lor multiple de blocare. Modelele mai mari pot fi extrem de dificil de ridicat, manevrat și să de extins în siguranță, de către o singură persoană.

Scări extensibile

Acestea sunt prima dvs. alegere pentru proiecte aflate la mai mult de 5 metri de sol. Scările extensibile sunt de obicei ușoare pentru lungimea lor și relativ ușor de montat. Sunt și mai rigide decât modelele multifuncționale, utilizate ca scări drepte. Totuși, funcționează doar într-o configurație dreaptă și necesită spațiu de stocare amplu. Mai mult, unele modele telescopice pot reprezenta un pericol de strivire pentru mâini și degete, dacă le lăsați să se prăbușească prea repede.

Caracteristici

După ce ați decis tipul de scară de care aveți nevoie, luați în considerare caracteristicile scării pe care le veți dori. Iată care sunt cele mai importante lucruri de luat în considerare.

Din ce sunt făcute

Scările din aluminiu cântăresc cel mai puțin, dar conduc electricitatea și nu trebuie utilizate în apropierea liniilor electrice sau a altor surse de tensiune; alegeți o scară din fibră de sticlă sau lemn pentru aceste situații. Și amintiți-vă că orice scară, indiferent de material, poate conduce electricitatea atunci când este umedă.

Mărimea

Alegeți o scară suficient de înaltă pentru locul de muncă - una care nu vă cere să vă ridicați într-un mod care să destabilizeze scara. Trecerea deasupra înălțimii maxime etichetate a unei scări crește semnificativ șansele unui accident. O scară extensibilă ar trebui să se extindă cu cel puțin 1 m deasupra liniei acoperișului sau a suprafeței de lucru.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.154 secunde