Tot mai multe țări europene, își închid granițele

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tot mai multe țări europene, își închid granițele. "Intrăm în era pandemiilor"

Externe 31 Ianuarie 2021 / 12:17 1484 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

De teama mutațiilor coronavirusului, tot mai multe țări europene își închid granițele.
La miezul nopții, Franța a închis frontierele pentru ţarile din afara Uniunii Europene, iar pentru cetățenii europeni e obligatoriu testul PCR.

De asemenea, s-au închis centrele comerciale non-alimentare cu o suprafață mai mare de 20 de mii de metri pătrați. Polițiștii și jandarmii vor verifica minuțios respectarea restricțiilor.

De ieri, Germania a interzis intrarea în țară dinspre zonele în care circulă masiv variantele mai contagioase ale SARS-CoV-2.

Germania își închide granițele pentru cei veniți din zonele de risc, unde circulă mutațiile periculoase ale SARS COV 2: de astăzi, nu mai sunt primiți pasagerii din Marea Britanie, Brazilia, Portugalia și Africa de Sud. Singurele excepții sunt rezidenții pe teritoriul german și transportatorii.

Omenirea intră în era pandemiilor, e de părere reputatul virusulog belgian Peter Piot, principalul consilier al președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen:

"Sunt convins că intrăm în era pandemiilor. De ce? Pe de o parte, aceste virusuri provin toate de la animale, fie de crescătorie, fie din natură. Deci virusul nu dispare, va fi mereu aici. Oamenii circulă mult mai mult ca înainte. Dacă e o epidemie locală, undeva, cineva de acolo zboară în capătul celălalt al lumii, și, peste noapte, izbucnește epidemia peste tot."

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1836 secunde