Toţi românii au părăsit calificările la Australian Open

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Toţi românii au părăsit calificările la Australian Open

Sport 13 Ianuarie 2007 / 00:00 532 accesări

Dacă la startul calificărilor primului turneu de Grand Slam al anului s-au aliniat nu mai puţin de nouă sportivi din ţara noastră, sita a cernut cu repeziciune şi niciun jucător român nu mai este în cursă la capătul primelor două tururi din preliminarii. Monica Niculescu şi Anda Perianu, singurele jucătoare ce depăşiseră primul tur din calificări, au fost învinse şi ele în turul secund. Niculescu a fost învinsă de ucraineanca Julia Vakulenko (6-0, 5-7, 7-5), cap de serie numărul 5, în timp ce Perianu a fost întrecută de germanca Vanessa Henke (7-5, 2-6, 8-6).

Hănescu şi Gallovits şi-au aflat adversarii din turul inaugural

Cum meciurile din calificări s-au dovedit prea dure pentru sportivii noştri, singurii români la Melbourne vor fi Victor Hănescu şi Edina Gallovits, acceptaţi direct pe tabloul principal. Victor Hănescu îl va întîlni în runda inaugurală pe Frank Dancevici, iar dacă va trece de canadian va juca, în faza următoare a competiţiei, cu învingătorul partidei dintre australianul Lleyton Hewitt, cap de serie numărul 19, şi un jucător venit din calificări. Pe tabloul feminin, Edina Gallovits o va întîlni, în primul tur, pe Meilen Tu (SUA), iar dacă va obţine calificarea va juca, în turul al doilea, cu învingătoarea partidei dintre Shahar Peer (Israel), cap de serie numărul 16, şi Romina Oprandi (Italia). Pricipalii favoriţi ai primului turneu de Grand Slam al anului, Roger Federer şi Maria Şarapova, vor avea parte de misiuni aparent uşoare în runda inaugurală. Elveţianul îl va întîlni pe germanul Bjorn Phau, iar rusoaica va evolua contra franţuzoaicei Camille Pin.

Clijsters s-a impus la Sydney

Jucătoarea belgiană Kim Clijsters, cap de serie numărul 3, a cîştigat, ieri, turneul de la Sydney, dotat cu premii în valoare totală de 600.000 de dolari. Clijsters a învins-o, în finală, cu 4-6, 7-6 (7/1), 6-4, pe Jelena Jankovici din Serbia. Belgianca a salvat o minge de meci în setul secund în momentul în care Jancovici a servit la 6-4, 5-4 şi 40-30.12
Pagina a fost generata in 0.1535 secunde