Trafic aerian perturbat și pierderi de vieți, în urma unor furtuni în Europa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trafic aerian perturbat și pierderi de vieți, în urma unor furtuni în Europa

Externe 04 Ianuarie 2018 / 09:16 436 accesări

Furtunile au afectat Europa de Vest, trei persoane pierzându-şi viaţa. De asemenea, traficul aerian a fost perturbat şi zeci de mii de oameni au rămas fără curent electric, anunţă BBC. În Spania, două persoane s-au înecat pe coasta bască după ce au fost luate de un val puternic, iar un schior a murit după ce a fost lovit de un copac doborât de vânt.

La Aeroportul din Amsterdam au fost înregistrate rafale de vânt de peste 110 km/oră, determinând anularea a sute de zboruri.

Şi în Franţa a fost înregistrat vânt cu viteze de 147 de km/oră şi 15 persoane au fost rănite în incidente în întreaga ţară, patru dintre ele fiind în stare gravă.

La Paris, Turnul Eiffel şi parcurile au fost închise din cauza vântului puternic.

În Elveţia, vântul puternic a dislocat de pe şine un vagon de tren, opt persoane fiind rănite. De asemenea, 14.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, vântul atingând viteze de 195 de km/oră în apropiere de Lucerna.

Vântul puternic a dus la izolarea mai multor persoane în cantonul St Gallen şi a rupt bradul de Crăciun din Berna, care avea o înălţime de 13 metri.

Furtuna a afectat şi zone din Germania şi Austria, unde 20 de schiori au fost salvaţi la Kitzbühel.

Belgia se află sub alertă "portocalie", al treilea dintre cele patru niveluri de avertizare, iar oamenilor li s-a transmis să fie atenţi când ies din case, din cauza crengilor de copac şi a altor obiecte care zboară luate de vânt.

În Marea Britanie, mii de case au rămas fără curent electric şi transporturile au fost perturbate de vântul care a ajuns până la 161 de km/oră.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1981 secunde