Trafic internațional de droguri de mare risc! Au fost prinşi în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trafic internațional de droguri de mare risc! Au fost prinşi în România

Eveniment 14 Septembrie 2018 / 16:13 1340 accesări

Trafic internațional de droguri de mare risc! Potrivit unui comunicat al DIICOT, „la data de 13.09.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centralăau dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor M.A. şi C.I. pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată şiV. Ș. I.,pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

Înfapt s-a reţinut că, în cursul lunii septembrie 2018, inculpatul V. Ș. I. a procurat din Spania cantitatea de aproximativ 250 grame cocaină, pe care a introdus-o în România, iar la data de 13.09.2018 acesta, împreună cu inculpaţii M. A. şi C.I. au fost prinși în flagrant în timp ce o dețineau și o porționau în vederea vânzării.

De asemenea, în urma activităţilor efectuate în cauză, s-a reţinut faptul că în perioada 14.03.2018 – 16.06.2018, în baza aceleiași rezoluții infracționale,inculpaţii M. A. şi C.I. au vândut mai multe cantităţi de cocaină contra unor sume importante de bani.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București şi Direcției de Combatere a Criminalității Organizate. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”.12
Pagina a fost generata in 0.1992 secunde