Traficul aerian global îşi va reveni abia peste 4 ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După ce a fost afectat de pandemie

Traficul aerian global îşi va reveni abia peste 4 ani

Conform IATA
Economie 29 Iulie 2020 / 17:19 490 accesări

Traficul aerian global nu va reveni la stadiul în care era înainte de criza COVID-19 mai devreme de anul 2024 – cu un an mai târziu decât se anticipa anterior, a precizat IATA (International Air Transport Association – trad. Asociaţia Internaţională de Transport Aerian), conform euronews.com.

„Chiar dacă economiile dezvoltate în afara SUA au avut în mare parte succes în ceea ce priveşte ţinerea sub control a răspândirii virusului, noi blocaje au apărut în aceste economii. În plus, sunt puţine semne de ţinere sub control a virusului în multe economii emergente importante, care alături de SUA reprezintă 40% din pieţele globale de trafic aerian“, au spus reprezentanții IATA.

Alţi factori care au influenţat poziţia „mai pesimistă“ sunt legaţi de reducerea călătoriilor de afaceri, dar şi de încrederea scăzută a clienţilor în condiţiile în care este de aşteptat ca oamenii să prefere să îşi amâne deplasările din cauza îngrijorărilor legate de siguranţa locurilor de muncă, creşterea ratei şomajului şi teama de îmbolnăvire cu Covid-19.

Astfel, se aşteaptă ca îmbarcările să scadă cu 55% în 2020, comparativ cu 2019.

În plus, deşi numărul pasagerilor ar trebui să crească cu 62% în 2021, chiar şi atunci va fi la o treime din cifrele din 2019.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2071 secunde