Traficul auto, blocat în zona Teatrului de Stat. Mălăele joacă în stradă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Traficul auto, blocat în zona Teatrului de Stat. Mălăele joacă în stradă
Cultură 09 Septembrie 2016 / 13:35 1283 accesări 1 comentariu

Doar în această seară și mâine seară veți mai putea vedea spectacole de teatru cu intrare liberă la Teatrul de Stat Constanța (TSC), în cadrul primei ediții a Festivalului Internațional de Teatru Independent Constanța (FITIC) „Blue Theatre”. Deoarece dorința publicului de a vedea teatru la Marea Neagră este mai mare decât numărul de locuri ale sălii TSC (270), reprezentanţii Primăriei Constanţa s-au alăturat echipei „Blue Theatre” şi au găsit o soluţie de organizare a serii de sâmbătă, 10 septembrie. Astfel, după Gala FITIC, programată de la ora 20.00 în sala TSC, Horaţiu Mălăele va susţine în stradă extraordinarul său recital „Sunt un orb“, pentru a da ocazia tuturor constănţenilor să se bucure de un regal actoricesc de zile mari.

TROTUARELE ȘI O PARTE DIN BD. FERDINAND DEVIN... SCENĂ DE TEATRU

Având în vedere amploarea mult-așteptatului eveniment de sâmbătă, în prim-planul căruia se va afla inconfundabilul Horațiu Mălăele, Primăria Municipiului Constanţa a decis blocarea circulaţiei în zona TSC, sâmbătă, în intervalul orar 19.00 - 22.00, cu garduri ale Jandarmeriei. Astfel, se vor amplasa garduri pe bd. Ferdinand, la intersecţia cu str. Mihai Viteazul, pe bd. Ferdinand, la intersecţia cu str. Răscoala 1907, și pe bd. Ferdinand, în zona intersecţiilor, pe tronsonul delimitat de str. Răscoala 1907 şi str. Mihai Viteazul. În acest interval orar, mijloacele de transport în comun care circulă în zona TSC vor devia de la traseu pe rute alternative.

Astfel, RATC Constanța a anunțat că vor fi deviate traseelor liniilor 5-40, 2-43, 43M, 43C și 101C, sâmbătă, între orele 19.00 - 22.00, porțiunea de pe bulevardul Ferdinand, între strada Răscoalei și strada Mihai Viteazul, fiind închisă. Autobuzele care circulă de obicei pe strada Răscoalei 1907 vor merge de la „Capitol“ pe bulevardul Tomis, strada Traian, strada Mihai Viteazul, bulevardul Ferdinand, iar autobuzele care circulă pe bulevardul Ferdinand spre Centru vor merge pe la Poarta 2, pe strada Mihai Viteazul, strada Traian, bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand. Autobuzele vor opri pe toate stațiile RATC de pe traseele ocolitoare.

Referindu-se la ideea de a aduce teatru în stradă, organizatorii au precizat: „Soluţia a venit de la viceprimarul Dumitru Babu, care marţi a venit în întâmpinarea constănţenilor supăraţi că sala Teatrului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru a patra zi la rând. Viceprimarul a ajuns la faţa locului şi a liniştit spiritele. Promiţând că va găsi o soluţie, oficialul a organizat a doua zi, miercuri, 7 septembrie, o întâlnire cu toţi reprezentanţii autorităţilor locale, în care s-a gândit strategia pentru ziua de sâmbătă, 10 septembrie, când Horaţiu Mălăele este invitat în FITIC”.

„Acolo unde sunt oameni, acolo suntem şi noi. Cu cât suntem mai mulţi, cu atât vom face mai multe lucruri bune împreună. Primăria identifică interesul oamenilor şi acţionează acolo unde aceştia o doresc. Teatrul este pe cale să redevină o tribună publică şi un pol de interes puternic pentru cetăţenii oraşului. Şi dacă astăzi încă ne numim cetăţeni, ca în Antichitate, de ce nu am readuce în actualitate cutumele de atunci, când autorităţile luau decizii în mijlocul oamenilor?“, a declarat primarul Constanţei, Decebal Făgădău, pentru Departamentul de Presă şi PR al „Blue Theatre”.

Pentru cei care au întrebat de ce FITIC nu s-a organizat într-un spațiu mai generos, cum ar fi Casa de Cultură, de exemplu, organizatorii au răspuns: „Casa de Cultură din Constanţa nu corespunde tipurilor de spaţiu şi cerinţe tehnice necesare bunei desfăşurări a acestui festival. Pentru ediţia viitoare vom căuta soluţii care să ofere acces tuturor”.

Citiți mai jos programul ultimelor două zile ale FITIC „Blue Theatre”:

Vineri 09.09.2016

Ora 18.00 - „Mălăieș în călcăieș” - în concurs

Distribuție: Loredana Cosovanu, Alina Mîndru, Claudia Chiraș, Ovidiu Cosovanu, Dumitru Georgescu, Tiberiu Enache, Daniel Chirilă

Regia: Daniel Chirilă

Producție: Green Hours

Ora 20.00 - „Cum se duce totu’ dracu” - în concurs

Distribuție: Ioana Chelmuș, Florin Frățilă

Producție: În Culise

Ora 22.00 - „Pasărea Măiastră - Maria Tănase”

Recital Adriana Trandafir

Ora 00.00 - Atelierul de noapte-teatru, muzică și dans

Susținut de: Adriana Trandafir, prof. univ. dr. Daniela Vitcu-Hanțiu

Sâmbătă 10.09.2016

Ora 17.00 - „Prithvi” - în concurs

Atom Theatre Bulgaria

Ora 18.00 - „Dragoste și căpșuni” - în concurs

Distribuție: Ana Odagiu, Alex Zob

Regia: Marius Gîlea

Productie: Godot Cafe-Teatru

Ora 20.00 -GALA FITIC 2016

Invitat: Horațiu Mălăele - Recital „Sunt un orb”

Citește și:

Expoziție de grafică umoristică la FITIC

Evocări teatrale cu gust de cireșe și amintiri cu Maria Tănase, la Constanța

FITIC a făcut revoluţie culturală! Mălăele scoate teatrul în stradă la Constanţa!

Aventura „Blue Theatre“ continuă

„Lungs“ sau Despre cum mecanica relaţiei poate deveni artă

Supradoza de teatru independent dăunează grav nepăsării!

S-a deschis FITIC cu o întrebare de actualitate: „Mai avem nevoie de teatru“?

Constanța devine capitala internațională a teatrului independent!

Constanța va avea festival de teatru independent din 3 septembrie!Pagina a fost generata in 0.1885 secunde