Traficul din Constanța, paralizat la primii fulgi de nea!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Eterna poveste

Traficul din Constanța, paralizat la primii fulgi de nea!

Administrație 15 Ianuarie 2018 / 17:51 4409 accesări

Au căzut și primii fulgi de nea la Constanța. Chiar dacă ninsoarea nu a fost ceva de speriat, traficul rutier din municipiu a fost dat iar peste cap. Pe tot parcursul zilei de luni, 15 ianuarie, în Constanța, mașinile au circulat bară la bară. Pentru cei mai mulți dintre conducătorii auto, traficul a fost un adevărat calvar. Probleme au fost și în județ. Spre exemplu, pe drumul Mamaia - Năvodari, circulația a fost blocată preț de câteva ore. Având în vedere prognoza meteo actualizată pentru municipiul Constanța emisă în 15 ianuarie, de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în cadrul Primăriei Municipiului Constanța s-a întrunit Comandamentul pentru Situații de Urgență, pentru a fi luate măsurile de prevenție ce se impun.

CE UTILAJE SCOATE PRIMĂRIA

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea atenționează că, în intervalul 15.01.2018, ora 10:00, - 16.01.2018, ora 08:00, va ninge temporar, iar stratul de zăpadă va fi de 6 - 8 cm. Vântul va avea intensificări cu viteze de 3 -7 km/h, temperaturile minime vor fi între -4 și -5 grade Celsius, iar cele maxime între -2 și -1 grade Celsius. „Ținând cont de faptul că zăpada a început deja să se depună pe carosabil, 13 sărărițe au început să împrăștie material antiderapant pe străzile din municipiul Constanța, zonele vizate în principal fiind intersecțiile, străzile care se află în pantă, bulevardele, străzile principale și instituțiile publice (unități de învățământ, spitale, secții de poliție și alte instituții). Totodată, 27 de utilaje cu lamă sunt pregătite pentru a interveni, dacă situația o va impune. Stocul de material antiderapant pregătit de Primăria Constanța pentru combaterea poleiului atât pe carosabil, cât și pe trotuare este de 6.500 de tone (25% clorură de sodiu și 75% nisip), iar stocul de carburant necesar acțiunilor de deszăpezire este de 30.000 de litri. Utilajele cu lamă vor fi poziționate în următoarele intersecții: Poarta 1 (2 utilaje lamă cu sărăriță), bd. Ferdinand – bd. Tomis (1 sărăriță și 2 lame), bd. Mamaia - Pescărie (1 sărăriță și 2 lame), bd. Lăpușneanu - bd. Aurel Vlaicu (1 sărăriță și 3 lame), str. Suceava - Boema (1 sărăriță și 2 lame), bd. I.C. Brătianu (1 sărăriță și 3 lame), șos. Mangaliei – bd. 1 Mai (1 sărăriță și 3 lame), bd. I.C. Brătianu-Cora (1 sărăriță și 2 lame), bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei (1 sărăriță și 3 lame). Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă. Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale“, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

În restul județului, potrivit Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri, 25 de autobasculante/camioane și 6 unimog-uri dotate cu lamă au patrulat și au distribuit material antiderapant pe drumuri.



12