Traficul uriaș de carne vie este posibil și prin complicitatea autorităților!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
România se află pe primul loc în Europa la traficul de ființe umane Traficul uriaș de carne vie este posibil și prin complicitatea autorităților!
Social 01 August 2019 / 11:48 4687 accesări 4 comentarii
sursa foto: vrancea 24.ro

sursa foto: vrancea 24.ro

Mărturiile femeilor care reuşesc să scape din reţelele de trafic de persoane sunt şocante. Reprezentanţii Asociaţiei "Fără Cuvinte" au transmis o adresă Consiliului Europei, spunând că după toate cazurile înregistrate, reiese că dezastrul este posibil şi prin complicitatea autorităţilor.

“Cazul din Caracal a fost punctul de pornire, însă am atras atenţia consiliului de miniştri adunării parlamentare şi comisarul european pentru Drepturile Omului, am atras atenţia şi asupra autor probleme care afectează femeile şi fetele în România, inclusiv amânările de scoate un sistem de monitorizare din partea MAI. În cazul din Caracal le-am atras atenţia şi am solicitat, de fapt, să se desemneze de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei un raportor special care să investigheze încălcarea articolului 2 din Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului şi anume dreptul la viaţă”, a declarat Simona Voicescu, preşedintele Asociaţiei Necuvinte, pentru MEDIAFAX.

Aceasta vorbeşte şi despre cazuri de trafic de persoane în care fete erau ţinte captive luni de zile.

“Ne-au sunat, au fost nişte cazuri de fete care erau ţinute ziua pe Centura Bucureştiului şi noaptea pe Şoseaua Ştefan cel Mare. A mai fost o minoră care a fost răpită şi traficată în Călăraşi, timp de trei luni de zile. Poliţia din Călăraşi nu a făcut aproape nimic, adică poliţia din secţie, în momentul în care a ajuns la structurile specializate demersurile au mers foarte repede şi de la ei”.

“Sunt multe, sunt foarte multe astfel de situaţii, gândiţi-vă că România e pe primul loc la traficul de carne vie. Sunt 7000 de copii dispăruţi la acest moment în România, 7000 de copii şi dacă vă uitaţi pe pagina Poliţiei Române sunt 18 (...) Sunt nişte semne mari de întrebare”, spune Simona Voicescu.

Detaliile legate de tânăra ajunsă în reţeaua de prostituţie, din Călăraşi, sunt şocante. Fata a fost convinsă să plece cu un băiat, după metoda "lover boy", iar mai apoi a ajuns într-un bloc din Călăraşi în care toate apartamentele erau folosite pentru trafic de persoane.

“Este plin de fete, mi-a povestit că era şi o fată însărcinată acolo, că a fost o fată căreia i s-a taiat mâna, a venit ambulanţa, a venit şi poliţia şi poliţia a plecat pentru ca ea a refuzat să depună plângere. Nu era cazul să fie acordul ei aici, vorbim de o vătămare”.

Iar problema cea mai mare ar fi tocmai la nivelul de secţii locale de Poliţie. “Este dezastru! Nivelul de pregătire a acestor poliţişti este sub orice critică şi sunt două aspecte aici: primul, lipsa de pregătire şi doi teama de intervenţie”.

În mare parte, victimele traficului de persoane ajung peste hotare. La Asociaţia "Fără Cuvinte" au ajuns şi cazuri din Italia.

"Cum sunt scoşi aceşti copii din ţară? Pentru ca avem o Poliţie de Frontieră. Pe unde trec aceşti oameni astfel încât să iasă din ţară? Este clar că, din punctul nostru de vedere, că instituţiile statului înţeleg şi ştiu că există acest fenomen, dar închid ochii, ceea ce mie mi se pare mult mai criminal decât dacă ai încerca să iei măsuri şi nu ai reuşi. Mi se pare mult mai criminal sa închizi ochii şi să te prefaci că nu există problema”.

Şi tocmai de aceea nu este exclus ca Alexandra să fi ajuns victimă unei astfel de reţele, dacă nu ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă.

“Fata aceasta din Caracal urma să fie scoasă din ţară, adică metoda e de a le scoate din ţară. Ce mai ştim noi e ca odată scoase din ţară foarte greu mai sunt recuperate şi sunt recuperate doar cu ajutorul clienţilor cărora li se face milă de ele şi le duc la reprezentantele diplomatice ale României, au fost foarte multe cazuri, dar multe dintre ele nu sunt găsite, chiar nu sunt găsite şi multe ajung sa se sinucidă, este o realitate extrem de dramatică”.

“Ne-a povestit un poliţist la un moment dat, care se ducea la aeroport şi ridica persoanele care au fost traficate, femei traficate din România care erau trimise înapoi de către reprezentanţele diplomatice, că nu mai ştiau femeile astea nici cum le cheamă. Nu mai ştiau în ce ţări au fost. Au fost pur şi simplu abuzate continuu”.

Aceasta dă exemplu cazului "Irina", o fată ţinută cu forţa timp de 3 luni. “Irina, că aşa am decis să-i spunem, urma să fie traficată şi ne-a confirmat şi ea, a fost dusa la “prezentare” cum ar veni, adică a fost scoasă, îmbrăcată, machiată, coafată, încât sa o vadă nişte băieţi şi s-a făcut o licitaţie, cumva. Adică cineva a oferit 5.000 de euro pe ea. Asta s-a întâmplat în Călăraşi (...) “Irina” a stat trei luni în condiţiile astea. Cred că toată lumea şi-ar găsi un mecanism de apărare (...) mi-a zis că o drogau ca să fie fericita să nu se simtă clienţii supăraţi, că trebuie să fie fericită”

“Într-o zi au scos-o la prezentare, exact cum mai făcuseră şi în alte daţi şi a fost un incident, s-au luat la bătaie doi băieţi de acolo şi a zis că ea a început să fugă pe stradă şi venea un echipaj de Poliţie”

“Noi suntem convinşi ca ei ştiau ce se întâmpla acolo, dar nu mai contează, contează că a reuşit să scape fata. Echipajul de Poliţie a întrebat-o ce face, unde fuge, ea le-a spus ca e urmărită de nişte băieţi şi ei i-au spus ok, în spatele nostru, pe stânga, dreapta nu mai ştiu, este Poliţia. Ne uitam în oglindă până intri în Poliţie. A intrat, a depus sesizare, poliţista de caz la acel moment i-a chemat mama pentru că, fiind minoră, aşa este obligatoriu, dar nu înainte de a o lua peste picior şi a-i spune ca ea nu o crede şi ca poveşti asemănătoare a mai auzit (...)” Irina” aşa ne-a spus, că a fost luată peste picior, după care plângerea ei a dispărut în sistem”.

“Până când să ajunga ea la noi şi să încercăm noi să o găsim cu plângerea respectivă, cu sesizarea ei nu s-a întamplat nimic. Noi am început să facem presiuni, sesizarea a fost luată de Serviciul de Investigaţii Criminale din Călăraşi şi de la ei a ajuns dosarul la DIICOT”, a povestit, pentru MEDIAFAX, reprezentanta asociaţiei.

Loading...

4 comentarii

Cetatean 17:08:49 / 01 August 2019
Hmm

,, Mulți dintre cei care citiți nu sunteți idioți dar sunteți neinformați și de aceea nu puteți face conexiunile logice necesare! DEVESELU este O BAZĂ AMERICANĂ (NU NATO, CI A SUA) pe teritoriul colonial al ROMÎNIEI. În baza militară DEVESELU NU POATE INTRA NIMENI FĂRĂ AUTORIZAȚIE EMISĂ DE MARINA SUA (US NAVY). Ce se întîmplă la DEVESELU? Nu se știe dar putem presupune! Sunt cîteva sute de soldați care așteaptă niște ordine și îndeplinesc niște sarcini! În principiu ei MONITORIZEAZĂ SPAȚIUL CENTRAL EST EUROPEAN și pot trage cu niște rachete despre care nu știm unde pot ajunge. Nu e mare mister: DEVESELU este prelungirea SUA la noi în țară! DInspre BAZA DEVESELU elicopterele pot zbura fără a cere permisiune de zbor sau culoar celor care se ocupă de administrarea spațiului aerian de deasupra coloniei ROMÎNIA. Să zicem că soldații ăia vor să tragă și ei un chef! Ies din baza militară și merg la CARACAL la bodegă? NU! Atunci "întreprinzătorii" locali și naționali merg și le oferă ceea ce au nevoie! FETE în primul și în primul rînd! CRIMINALUL POPICU apare într-un dosar DIICOT ca fiind cel care aprovizionează cu fete baza DEVESELU! Între CARACAL și DEVESELU sunt 8 km care pot fi parcurși în 5 minute cu mașina! Dacă niște infractori răpesc și livrează fete/copii către această bază, odată intrată "marfa" în interior doar nu va rămîne acolo! Este încărcată la bordul elicopterelor și transportată în alte baze militare sau în MAREA MEDITERANĂ unde se află o parte din FLOTA SUA. În aceste condiții, cum ați vrea ca polițiștii de la CARACAL, procurorul SOROȘIST și STS să fi intervenit pentru salvarea fetei? Să ajungeți să citiți în presă ceea ce tocmai ați citit aici? Îmi place vorba asta de la fratele MIHAI de la CLUJ: "La aflarea Adevărului oamenii vor înnebunii. O să vedeti ce nu ati mai vazut si o sa auziți ce nu ati mai auzit” ''.

Răspunde | Raportează | | |+10
Liviu Chilian 03:41:33 / 02 August 2019
Amerikknarii-suboameni sadici i'au animalizat pe Rromarlani!

Primul Rromarlan care a indraznit sa scrie ca Kkmanul Vechi Dankov e peshte, pimp, pentru criminalii din baza mortii Deveselu, e un EVZalud pe nune Alekk Rakoviceanu; prieten cu fiul lui Jewlian Vladu("Iulian Vlad"), ultimul killer-boss al SeKuritatii ceausiste. Revolutziganarul kustendiliu Mokk; jigano-pesedistul impus la Interne, S'A SPERIAT de moarte cand a inteles ca o investigatie profesionista TREBUIE sa ajunga la killerii militaratzi Amerikknari! Cand vrea sa moara, sarpele iese la drumul mare, spune un proverb! Amerikknarii au iesit...la nelumea mare, incercand s'o animalizeze dupa "mintea" lor! Au reusit sa va animalizeze numai pe voi, Rromarlanii! Pana si Bulgarii le'au spus niet. Incearca acum si cu...Lesii, dar nu cred ca vor reusi. Amerikknarii vor fi omoriti de catre zoomenirea ce'i va destepta din somnul cel de moarte pe Americanii Adevarati! Nu va mai trece mult timp. Amin!

Dolph Lundgren 23:38:13 / 06 August 2019
romania = CLOACA EXPLOATATORILOR SEXUALI !!!

Traficul de carne vie este posibil NUMAI PRIN COMPLICITATEA AUTORITATILOR !!! Daca cineva din lume aasta isi inchipuie ce cineva poate trafica sexual fiinte umane fara stirea "AUTORITATILOR " statului roman , este ori NAIV ori BOLNAV MINTAL !!! Stiau romanii, acum 2.000 de ani, ORICE CU.RVA sau fata saraca exploatata sexual, d-apai in ziua de astazi cand cu un singur click poti localiza orice om de pe planeta si poti obtine toate informatiile despre el !!! cele 5 MILIOANE DE ROMANCE EXPLOATATE SEXUAL in europa de vest, sunt exploatate DOAR CU COMPLICITATEA STATULUI MAFIOT ROMAN reprezentat de MARIONETELE asa-ziselor partide PU.LItice !!! 90 % din PALATELE membrilor PSD-PDL-UDMR sun facute exclusiv prin EXPLOATAREA SEXUALA a MILIOANE DE ROMANCE !!!

oksana 08:45:26 / 10 August 2019
Din ce in ce mai frumos

Democratia costa scump.Inainte facea ordine un singur dictator acum dicteaza fiecare cum doreste.Legea este lege doar pentru cei saraci care nu o pot cumpara sau modifica in interesul lor.Era si normal ca trupele de ocupatie sa se si distreze ca doar stim bine ca asa fac toti cei ce ocupa un stat strain.Pai ce credeati ca tanarul soldat de la Deveselu se va incuia in baie cu niste reviste porno si va iesi de acolo pe deplin multumit ? Vanzatorii de carne proaspata ofera ce se cere pe piata,nu ? Sclavia nu a disparut si nu va disparea curand - dispar doar tinerele fete.Probabil ca urmeaza sa dispara bebelusi pentru organe sau pur si simplu vanduti ca niste obiecte amuzante. Nu vad ce altceva se mai poate fura, jefui,distruge in aceasta colonie fara viitor.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2078 secunde