Tragedie de Florii în Egipt. Aproape 40 de morţi şi peste 100 de răniţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Statul Islamic a revendicat atentatele

Tragedie de Florii în Egipt. Aproape 40 de morţi şi peste 100 de răniţi

Externe 09 Aprilie 2017 / 17:28 480 accesări

Egiptul a fost scena unei cumplite tragedii, chiar de sărbătoarea Floriilor. Cel puțin 25 de persoane au decedat și alte 60 au fost rănite în urma unei explozii care a avut loc în biserica coptă Sfântul Gheorghe din orașul egiptean Tanta, informează Reuters.

Televiziunea de stat egipteană a confirmat producerea exploziei, dar nu a oferit un bilanț al victimelor. Explozia a avut loc în timp ce mulțimea se aduna pentru a celebra sărbătoarea Floriilor. Potrivit aceleiaşi surse, incidentul are loc la câteva zile după ce un polițist a fost ucis și alte 15 persoane au fost rănite în orașul Tanta, în urma exploziei unei bombe. Papa Francis a condamnat explozia ce a avut loc în biserica egipteană.

În aceeaşi zi, la scurt timp de la prima deflagraţie, cel puțin 11 persoane au fost ucise în urma unei explozii ce a avut loc în afara bisericii copte Sfântul Marcu din Alexandria, informează BBC News. Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, mai multe zeci de persoane ar fi fost rănite, iar adevărata ţintă ar fi fost Papa Teodor al II-lea al Alexandriei, șeful Bisericii Copte, care se afla la slujbă în interiorul bisericii vizate de explozia din Alexandria. Potrivit presei locale, Papa Teodor al II-lea nu a fost rănit. Secretarul acestuia a declarat că atacul din Alexandria a fost întreprins de un atacator sinucigaș ce s-a detonat în afara bisericii.

La scurt timp după explozia din Tanta, guvernatorul provinciei unde a avut loc atacul a declarat: ”Explozia a fost urmarea unei bombe sau a unui atac sinucigaș”. Declaraţia nu a fost confirmată însă de autoritățile egiptene.

Statul Islamic a revendicat cele două atentate

Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat cele două atentate care au vizat cele două biserici egiptene de sărbătoarea Floriilor, informează presa internațională. Minoritatea creștină din Egipt a fost adeseori vizată de atacuri ale militanților islamiști în ultimii ani. Explozia pare să fi fost programată pentru a avea un impact major, mulțimile adunându-se pentru a sărbători Floriile.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.291 secunde