Tragedie în Siria: 90 de persoane, în majoritate copii, au murit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În drum spre tabăra de la Al-Hol

Tragedie în Siria: 90 de persoane, în majoritate copii, au murit

Externe 05 Martie 2019 / 15:53 606 accesări

Circa 90 de oameni, dintre care două treimi sunt copii sub cinci ani, au murit în drum spre o tabără de refugiaţi din nord-estul Siriei sau la scurt timp după sosirea în tabără, a anunţat marţi Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA), transmite dpa preluată de Agerpres. Principalele cauze ale deceselor au fost "hipotermia, pneumonia, deshidratarea sau malnutriţia", se precizează într-un comunicat al OCHA.

Între 22 februarie şi 1 martie, circa 15.000 de oameni au ajuns în tabăra de la Al-Hol fugind din Baghouz, ultimul bastion al Statului Islamic în Siria, aflat sub asaltul Forţelor democratice siriene (SDF), susţinute de SUA. Până la 3 martie, s-au înregistrat 90 de decese pe această rută, imediat după sosirea în tabără sau după primirea de îngrijiri medicale, se menţionează în comunicat. Populaţia taberei de la Al-Hol se ridică în prezent la peste 56.000 de oameni, în proporţie de mai mult de 90% femei şi copii. Unii copii ajung în tabără fără părinţi, a adăugat OCHA. Agenţiile internaţionale au făcut apel la resurse financiare suplimentare pentru a putea răspunde necesităţilor umanitare ale refugiaţilor din tabără.

FDS şi-au reluat vineri operaţiunile vizând preluarea controlului la Baghouz, după o pauză pentru evacuarea de civili şi de membri ai familiilor SI din zonă. Câteva mii de civili şi membri ai familiilor militanţilor SI au fost evacuaţi până acum din Baghouz.

Taguri articol


12