Tragedie în Tomis Nord! Ambulanţa a ajuns cu întârziere

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tragedie în Tomis Nord! Ambulanţa a ajuns cu întârziere

Eveniment 08 Mai 2018 / 12:48 8422 accesări

În jurul orei 11.00, o doamnă în vârstă se prăbuşeşte pe un trotuar din preajma zonei cunoscute de constănţeni drept “Cireșica - la Groapă”, în Tomis Nord, la capătul liniilor RATC 42-43. Ploua cu găleata. Trecătorii se apropie imediat, încercând să o ridice pe femeia căzută. Este însă inconştientă, iar martorii neputincioşi ai acestui eveniment nu pot face mare lucru în afară de a încerca să o protejeze cu umbrelele, de ploaie. Unul dintre aceşti martori sună la 112 şi dă toate detaliile. “De atunci şi până la 12 fără un sfert nu s-a întâmplat nimic. Vecina mea a sunat prima, dar oamenii au mai încercat să sune dacă au văzut că nu vine nimeni. Săraca doamnă, stătea pur şi simplu pe jos şi vedeam cum i se udă hainele… Nu vorbea, nici nu ştiu dacă respira. Abia pe la 11.45 am auzit sirena salvării şi au catadicsit şi ei să ajungă. Nu zic, ştiu că e aglomerat în oraş la ora asta, dar totuşi, este vorba de viaţa unui om. Nici nu ştiu dacă mai trăieşte… Şi la ce salarii au acum, cred că ar trebui să-şi facă treaba mai cu spor, nu?”, a declarat, pentru Telegraf, Maria Radu, în vârstă de 63 de ani.

Aşadar, aproximativ 45 de minute mai târziu, o ambulanţă ajunge la faţa locului, iar personalul medical începe să se ocupe de femeie. La scurt timp după ambulanţă, şi-a făcut apariţia şi Poliţia, unul dintre poliţişti explicând, sec, blocajul de trafic: “Se resuscitează”.

Vă lăsăm pe dvs să trageţi concluziile acestui episod, nu ne îndoim, deloc unic.

UPDATE

Deşi martorii susţin că au trecut 45 de minute de când s-a efectuat apelul şi până când medicii au ajuns la pacientă, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, dr. Claudia Tatarici, a declarat, pentru Telegraf, că apelul a fost primit la ora 11.32, iar la ora 11.45 ambulanţa s-a aflat la faţa locului.

Din păcate, indiferentă la scurgerea timpului, doamna cu părul grizonat nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi s-a stins din viaţă. Dumnezeu să o odihnească!12
Pagina a fost generata in 0.4654 secunde