Tragedie la Borcea! Un avion MiG 21 LancerR, prăbușit în timpul unui show aviatic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tragedie la Borcea! Un avion MiG 21 LancerR, prăbușit în timpul unui show aviatic

Eveniment 07 Iulie 2018 / 13:38 3422 accesări

"Asa arata Mig-ul 21 Lancer prabusit la ora 13,30, la 10 km de pista Bazei 86. Pilotul nu s-a putut catapulta. Se pregatea de o trecere la joasa si aparatul s-a angajat pur si simplu. Dumnezeu sa il odihneasca“, a scris Adelin Petrișor pe Facebook.

Baza 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă" a organizat Ziua Porţilor Deschise sâmbătă, 7 iulie 2018. În timpul evoluției avioanelor, un MiG 21 LaceR s-a prăbușit! Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13.30.

Avionul s-a prăbuşit în apropierea staţiei de taxare de la Feteşti, au declarat pentru AGERPRES surse din domeniul aeronauticii.

”Am văzut tot momentul. Pilotul a tras în partea opusă a publicului, iar apoi s-a produs explozia. Nu știm dacă pilotul s-a catapultat. La scurtă vreme au venit echipajele de salvare. La fața locului erau în jur de 3.000-4.000 de persoane”, a declarat Romeo Manciu, pentru Antena 3.

După cum reiese din imagini, avionul s-a prăbușit pe un câmp din apropierea bazei. Participanții la miting au fost îngroziți după ce au văzut incidentul șocant. Baza aeriană 86 a fost evacuată la scurt timp după incident.

Baza Borcea este foarte aproape de Autostrada Soarelui. Un alt avion MiG-21 Lancer aparținând bazei aeriene 86 s-a prăbușit în urmă cu un an în apropiere de aeroportul Kogălniceanu, dar pilotul a reușit să se catapulteze. După 1990, peste 20 de avioane de tip MiG s-au prăbușit în România. Avioanele MiG 21 sunt de peste cinci decenii și jumătate în dotarea armatei române. În 1962 au fost achiziţionate primele aeronave de acest fel şi până în momentul de faţă, România a avut câteva sute de MiG-uri.

MiG-21 Lancer este o variantă îmbunătățită a clasicului MiG-21, avion de fabricație sovietică. Sunt avioane vechi, iar armata română încearcă să le înlocuiască treptat.

Procedurile de intervenţie sunt în desfăşurare, a anunţat Mihai Fifor, ministrul Apărării la România TV, fără a da amănunte suplimentare.

UPDATE:

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a confirmat decesul pilotului care se afla în avionul prăbușit la Fetești.

Pilotul a murit, scrie jurnalistul Adelin Petrişor, prezent la show-ul aerian. Deși, din primele informații, se părea că pilotul a reușit să se catapulteze, Adelin Petrișor scrie că acesta nu a reușit. "Asa arata Mig-ul 21 Lancer prabusit la ora 13,30, la 10 km de pista Bazei 86. Pilotul nu s-a putut catapulta. Se pregatea de o trecere la joasa si aparatul s-a angajat pur si simplu. Dumnezeu sa il odihneasca“, a scris Adelin Petrișor pe Facebook.

CINE ESTE PILOTUL AVIONULUI MiG 21 LANCER, DECEDAT ÎN URMA PRĂBUȘIRII AERONAVEI LA FETEȘTI

Ministerul Apărării anunță oficial că FLORIN ROTARU, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită la Fetești, și-a pierdut viața. Acesta avea 36 de ani.

"Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită la Fetești, și-a pierdut viața. Ofițerul era în vârstă de 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești. Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea. Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite condoleanțe și este alături de familia îndoliată", se arată în comunicatul transmis de MApN.

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE A DESCHIS O ANCHETĂ

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a anunţat sâmbătă că procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu şi s-au deplasat la Baza Aeriană Borcea, unde un MiG 21 LanceR s-a prăbuşit.

“În cursul zilei de astăzi, 7 iulie 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu cu privire la producerea unui accident aviatic în apropiere de autostrada A 2, deplasându-se la locul accidentului pentru efectuarea actelor de urmărire penală specifice”, se arată într-un comunicat de presă al PÎCCJ.

Ministrul Apărării, mesaj după tragedia de la Baza Aeriană 86: ”L-am pierdut! Dumnezeu să îl odihnească”

Ministrul Apărării a postat un mesja emoționant pe o rețea de socializare, după ce pilotul unui avion Mig 21 Lancer, care participa la mitingul aerian organizat cu prilejul Zilei Porţilor deschise de la Baza Aeriană Borcea, a murit.

”L-am pierdut astazi pe locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușita la Fetești. Cuvintele sunt prea sarace pentru a descrie durerea pe care aceasta pierdere cumplita o provoaca Armatei Romaniei.

Condoleanțe familiei îndoliate. Dummezeu sa il odihneasca in pace!”, a scris Fifor pe pagina personala de Facebook.

Vezi video aici:

https://www.youtube.com/watch?v=AjgYIcfVc0I

Citește și:

Pilotul care A EVITAT O TRAGEDIE cu prețul vieții

Alertă! Avion prăbușit în apropiere de Mihail Kogălniceanu

MiG-ul prăbuşit la Constanţa, un alt „sicriu cu aripi“...

Încă un MiG prăbuşit! „Sicriele cu aripi“ brăzdează cerul României!12
Pagina a fost generata in 0.2626 secunde