Tragedie! Șofer fără permis ucide un minor și bagă în spital alte persoane!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mașină ruptă în două bucăți!

Tragedie! Șofer fără permis ucide un minor și bagă în spital alte persoane!

Eveniment 31 Mai 2016 / 19:37 7133 accesări

Cornel Georgescu este acuzat de ucidere și vătămare din culpă, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului

Cornel Georgescu este acuzat de ucidere și vătămare din culpă, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului

După tragedia de luni noapte, nimeni nu mai poate nega faptul că mașina, la fel ca un pistol sau un cuțit, este o armă mortală, iar șoferii inconștienți care se urcă la volan dețin un adevărat „permis pentru a ucide". Cornel Georgescu a arătat însă că poate distruge vieți chiar și fără acest permis. În noaptea de luni, Cornel Georgescu a luat cu el în mașină trei prieteni, printre care și doi minori. Pentru tânărul în vârstă de 15 ani, Marian Ivan, a fost o călătorie care l-a dus în brațele morții. Macabrul accident s-a produs în zona CET. Cornel Georgescu a tăiat linia continuă, iar autovehiculul său a fost pur și simplu rupt în două de un automobil care venea de pe celălalt sens. Uluitor este faptul că șoferul vinovat de această nenorocire a părăsit locul accidentului pe propriile picioare și a plecat acasă. Șoferul ucigaș este acuzat de ucidere și vătămare din culpă, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului.

La 15 ani, Marian Ivan a plecat la ceruri. A părăsit această lume după o moarte violentă. O simplă decizie i-a schimbat destinul - decizia de a se urca luni noapte în mașina condusă de Cornel Georgescu. A plecat pentru o plimbare în oraș, dar nu se gândea că se îmbarcă într-o călătorie către moarte. Alături de el, în autovehiculul marca Mazda condus de Cornel Georgescu se mai aflau încă un minor de 16 ani și un tânăr de 32 de ani. Ora 21.40 - pentru un moment, timpul părea că se oprește în loc. Șoferul din Mazda ajunge în fața spălătoriei auto de pe bulevardul Aurel Vlaicu, din zona CET. În acel moment ia o hotărâre care avea să-i schimbe pentru totdeauna soarta. A lui și a pasagerilor din mașina sa. Taie linia continuă și ajunge în calea unui autovehicul marca BMW. Bolidul trece pur și simplu prin automobilul condus, fără permis, de șoferul inconștient în vârstă de 27 de ani. Automobilul s-a rupt în două. Chiar în acel moment, doi tineri în vârstă de 22 și 23 de ani stăteau de vorbă în fața spălătoriei auto. Aceștia au fost loviți de partea din spate a automobilului, care a zburat la zece metri de partea din față, în care se afla conducătorul auto. După vizionarea imaginilor de pe camerele video, chiar și veteranii dintre agenții Poliției Rutiere aveau să recunoască faptul că nu au mai văzut vreodată o asemenea scenă de groază. Sub privirile înmărmurite ale martorilor, șoferul vinovat pentru producerea nenorocirii a ieșit dintre fiarele contorsionate și s-a ridicat pe propriile picioare, după care a fugit la el acasă. Ajuns la domiciliu, Cornel Georgescu a pus mâna pe telefon, a sunat la 112 și a anunțat Salvarea despre accidentul produs și victimele pe care le-a lăsat în urmă. Autoritățile au intrat imediat în alertă! Medicii au intervenit în locul care s-a transformat într-o scenă de război. Victimele din autoturismul dezmembrat erau întinse pe asfalt. „Nu se poate așa ceva! Am să rămân cu aceste imagini pentru totdeauna! Mașina s-a rupt în două și peste tot au zburat numai fiare. Cei din mașina roșie distrusă complet erau întinși pe stradă printre bucăți de metal", ne-a declarat un martor care a asistat la această tragedie. În agonia lor, bieții oameni începeau lupta cu moartea. Aceștia au primit primul ajutor acolo și au fost apoi transferați la spital în stare gravă. „Minorul în vârstă de 15 ani a fost intubat. Starea lui este critică și medicii depun eforturi mari pentru a-l ține în viață. În stare critică se află și celălalt minor, care a fost dus pe camera de operație", declara la acel moment Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Constanța. Peste câteva ore, Marian Ivan rămânea fără puls, pierdea lupta pentru viaţă, în ciuda muncii extraordinare depuse de către doctori. Între timp, șoferul care se face vinovat de toată nenorocirea era și el tot la spital. A fost luat de acasă de o ambulanță și dus la unitatea medicală, acolo unde a primit îngrijiri. Șoferul ucigaș a scăpat cu viață.

De pe mâinile medicilor, însă, Cornel Georgescu a ajuns pe mâinile polițiștilor și apoi ale procurorilor. Marți a fost supus unor audieri-maraton la sediul Serviciului Rutier din Constanța. În cele din urmă, a fost reținut şi prezentat în faţa instanței, cu propunere de arestare preventivă. Șoferul ucigaș este acuzat de părăsirea locului accidentului, conducere fără permis, vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.

Și conducătorul auto din BMW a scăpat cu zile. Acesta susține că nu a condus cu o viteză mai mare de 60 de kilometri la oră și se jură că nu putea face nimic pentru a evita impactul cu mașina care a venit de pe cealaltă bandă, tăindu-i calea. Conform primului raport, polițiștii îi dau dreptate cel puțin asupra dinamicii accidentului: „Bărbatul în vârstă de 27 de ani, fără permis, a condus un autoturism Mazda pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța, dinspre podul IPMC către strada Cumpenei, iar la intersecția cu strada Petre Poni a efectuat viraj la stânga peste marcajul longitudinal, moment în care a intrat în coliziune cu un alt autoturism marca BMW, care circula din sens opus", se arată în ancheta preliminară a polițiștilor.

Trupul neînsuflețit al lui Marian Ivan a fost dus la morgă. Foștii colegi ai băiatului au venit să-și ia adio de la cel care a părăsit această lume la vârsta de 15 ani.

Mașinile devin arme mortale în mâinile șoferilor inconștienți. Strigător la cer este faptul că ucigașii din spatele volanelor primesc de multe ori pedepse ușoare. Aceștia pot scăpa de închisoare dacă se află la prima abatere. În România se pare că mai mult contează arma decât fapta sau autorul. Dacă cineva împușcă o altă persoană din greșeală ajunge după gratii, dar dacă produce un accident tot din greșeală, atunci poate fi iertat. Însă, în cazul lui Cornel Georgescu, situația este puțin diferită. Acesta nu va scăpa neîncarcerat dacă procurorul de caz va dovedi că se face vinovat de toate cele patru infracțiuni. Menționăm faptul că, la încheierea ediției, celălalt minor aflat în mașina distrusă era în stare critică și abia ieșise din sala de operație. Familia se roagă pentru viața lui, iar doctorii fac tot ce le stă în putere pentru a-l salva. Cei doi tineri pietoni răniți pot mulțumi Cerului! Conform ultimelor informații, aceștia se află acum în afara oricărui pericol.

Citește și:

Accident groaznic de circulație în Constanța! Imagini terifiante!Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.5428 secunde