Transformăm școlile în fortărețe?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Transformăm școlile în fortărețe?
Educație 17 Septembrie 2019 / 19:05 1590 accesări 1 comentariu

Sindicaliştii din învăţământ condamnă violenţa din şcoli și solicită înăsprirea legislaţiei în domeniu şi constituirea unui grup de lucru între reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Ministerul de Interne pentru a veni cu un set de măsuri privind combaterea fenomenului în instituţii. „Degeaba s-au cheltuit zeci de milioane de euro prin programe europene privind combaterea violenţei, dacă, până acum, nu a fost identificat niciun mijloc real pentru diminuarea fenomenului”, se arată într-un comunicat de presă. Potrivit liderului FSE „Spiru Haret”, Marius Nistor, în aceste condiţii sunt două opţiuni: „fie transformăm şcolile în unităţi militarizate, fie sancţionăm drastic fiecare caz în parte”. „În principiu, eu sunt pentru a doua opţiune. Însă, aşa cum profesoara care a dat cu spray lacrimogen a fost arestată, aşa ar fi trebuit să se întâmple şi cu tatăl care l-a bătut pe directorul Şcolii Băduleşti, din judeţul Dâmboviţa. Nu trebuie să mai tolerăm astfel de acte în şcoala românească. În condiţiile în care nu vom lua măsuri de urgenţă, riscăm să transformăm şcolile în fortăreţe, cu detectoare de metale la intrare şi păzite de jandarmi“, spune Marius Ovidiu Nistor. Reprezentanţii Federaţiei solicită constituirea unui grup de lucru între reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Ministerului Afacerilor Interne, care să vină „de urgenţă” cu un set de măsuri privind combaterea violenţei din unităţile de învăţământ.

Loading...

1 comentariu

Fost elev 10:35:54 / 20 Septembrie 2019
Lasati copii sa se joace in curtea scolii in timpul liber

O adevarata calamitate pentru elevii nostrii este interzicerea accesului in curtea scolilor in timpul liber,sambata ,duminica ,in vacante.Unde se pot juca acesti copii ?Vedem cu groaza copii jucandu-se si alergand prin parcari ,pe carosabilul strazilor ,prin scarile blocurilor e.t c.De ce interziceti accesul in curtea scolilor ?Inainte de '90 acolo se jucau cel mai bine copii.Acolo de obicei vin si parintii s-au bunicii.Vin copii cu biciclete ,trotinete mingii ,socializeaza ,se slmt bine .Pana la urma scolile sunt ale societatii ,ale populatiei nu ale unor grupuri irationale care vor sa stea la umbra ,sa nu se intample ceva .Sigur este posibil sa se intample si unele incidente ,dar asta e copilaria ,tuturor ni s-a intamplat cate ceva neplacut in copilarie .AAA daca ar fi parcuri suficinte da sa se joace in parcuri ,dar asa .In traditia poporului roman ,cand cineva face ceva rau inexplicabil justifica cu expresi :uite asa de al dracului ' Cam asta este probabil si explicatia celor care decid interzicerea accesului copiilor in curtea scolii in timpul liber.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1944 secunde